Batterij iphone snel leeg? | Check onze oplossing

Batterij iphone snel leeg

Is de batterij van je iPhone snel leeg? Net als mensen zijn smartphones in staat tot indrukwekkende prestaties, maar als ze constant op volle snelheid vooruit rennen, zullen ze vrij snel doorbranden. En er is niets erger dan naar je telefoon te kijken en te beseffen dat de batterij bijna leeg is – of erger nog, dat hij al helemaal leeg is. Voordat je op het punt komt dat je wanhopig op zoek bent naar een stopcontact of iemand om je heen met een oplader, bekijk dan deze tips om ervoor te zorgen dat de batterij van je telefoon nooit leeg raakt.

Verlaag de helderheid

Een van de gemakkelijkste manieren om de levensduur van je batterij te verlengen, is door de helderheid van het scherm te verlagen. Het is een voor de hand liggende tip, maar het is aangetoond dat het verlagen van de helderheid echt een verschil maakt. Dus als je dit nog niet doet, breng de wijziging dan nu aan! Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat ‘Automatische helderheid’ is ingeschakeld, zodat het scherm automatisch wordt gedimd als je in een donkere omgeving bent.

Let op je apps

Veel populaire apps zijn beruchte batterijvreters, vooral degenen die zwaar zijn op het grafische vlak of audio bevatten. Videogames, vooral gratis versies met advertenties, zijn de grootste boosdoeners, dus bewaar Angry Birds voor wanneer je in de buurt van een stopcontact bent.

En vergeet niet om je apps te sluiten in plaats van ze alleen te minimaliseren. Apps die heimelijk op de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen de batterij leegmaken. Dubbeltik hiervoor op de startknop om te zien welke apps worden uitgevoerd en houd vervolgens een van de pictogrammen ingedrukt totdat ze beginnen te wiebelen. Tik op het teken “-” in de linkerbovenhoek van elk app-pictogram om het te sluiten.

Download een batterijbesparende app

Als je de batterijslurpende apps hebt afgesloten, maar nog steeds ziet dat je batterij leegloopt, is het mogelijk dat er minder voor de hand liggende apps de oorzaak zijn. Gebruik een app zoals BetterBatteryStats of Battery HD +, die de prestaties van je telefoon in de loop van een paar dagen bijhoudt en analyseert welke apps de grootste vijanden van je batterij zijn.

Schakel de Wi-Fi-verbinding uit

Als je Wi-Fi-verbinding is ingeschakeld, is je telefoon druk bezig met het zoeken naar een hotspot. Hoewel verbinding maken met het dichtstbijzijnde Wi-Fi-signaal geweldig kan zijn om geld te besparen op je databundel, kan het er ook voor zorgen dat de batterij leegloopt. Schakel de wifi uit en maak er alleen verbinding mee als dat nodig is.

Schakel Vliegtuigmodus in

Overschakelen naar de vliegtuigmodus is niet alleen voor die momenten waarop je in een vliegtuig bent: het is een geweldige manier om je batterij te sparen. Het nadeel is dat je niet kunt bellen of sms’en of verbinding kunt maken met internet, maar het kan geweldig zijn om je batterij te sparen voor wanneer je het echt nodig hebt. De vliegtuigmodus is ook geweldig als je in een situatie zonder service bent (zoals ondergronds in de metro), dus je telefoon loopt niet helemaal leeg om een ​​signaal te vinden.

Geavanceerde oplossingen

Zet de locatieservices uit. Locatieservices gebruiken gps-technologie om jouw precieze locatie te bepalen. Je smartphone laten uitzoeken waar je je bevindt, is super handig als je in een onbekend gebied navigeert. Maar ben je in een bekend gebied dan is deze service helemaal niet nodig, maar maakt het toch je batterij leeg. Zorg ervoor dat je instelling voor locatieservice is uitgeschakeld en schakel deze alleen in als je deze echt nodig hebt.

Haal je eigen e-mail binnen en de batterij van je iPhone gaat minder snel leeg

Wanneer je telefoon constant op nieuwe e-mail controleert, raakt hij vrij snel zonder stoom. Bespaar je telefoon wat werk door hem een ​​pauze te geven en je eigen e-mail op te halen of door hem de gegevens minder vaak automatisch te laten ophalen.

Verminder pushmeldingen voor apps

Direct een melding krijgen wanneer je een nieuw Facebook-bericht of Twitter-vermelding hebt, kan een geweldige manier zijn om onderweg verbonden te blijven. Maar als je er veel van ontvangt, betaalt je batterijduur de prijs. Schakel de meldingen uit – of beperk ze tot de echt belangrijke apps.

Batterij iphone snel leeg? Koop een batterijhoesje

Als je constant onderweg bent, overweeg dan om te investeren in een hoesje dat ook dienst doet als telefoonoplader. Er is een brede selectie van hoezen die een volledige lading bevatten en de levensduur van je batterij kunnen verdubbelen. Onderstaande een mooie selectie batterijhoesjes geschikt voor de verschillende iPhones. Je komt hierdoor bijna nooit meer in de situatie dat de batterij van je iphone snel leeg is.