Batterij-Galaxy-F

Batterij van de Galaxy F

De batterij van de Galaxy F is onderwerp van het laatste gesprek over de opvouwbare telefoon van Samsung. Samsung heeft de Galaxy F voor het eerst gepresenteerd op de Samsung Developer Conference 2018 met een echt functioneel prototype, die het modelnummer SM-F900 meegekreeg.

Onlangs dook ook de discussie op hoe groot de batterijen moesten zijn om goed te kunnen functioneren. De batterij van de Galaxy F zou naar verluidt gaan bestaan uit twee batterijen, elk met een minimale capaciteit van 3000 mAh krijgen. Recentere informatie wijst echter naar veel kleinere batterijen.

Twee batterijen met een capaciteit van 2.190 mAh, 4.380 mAh totaal, werden gespot. Ze hebben modelnummers EB-BF900ABU en EB-BF901ABU en worden verondersteld de batterijen te zijn voor de Galaxy F.

Samsung onthult de opvouwbare Samsung Galaxy op 20 februari.

Voordelen opvouwbare telefoon

Wat de bijkomende voordelen zijn van een opvouwbare telefoon is nog niet voor iedereen helemaal duidelijk. Samsung zegt dat je op deze manier 3 apps tegelijk kunt gebruiken en dat dat een groot voordeel is. En ook dat je nu in staat bent een apparaat met een heel groot scherm in je broekzak mee te nemen is een voordeel. Tablets worden dan haast overbodig.

Opvouwbare schermen zijn overigens ook erg kwetsbaar want ze zijn niet voorzien van een glasplaat van Gorilla Glass om bescherming te bieden maar voorzien van kunststof. Velen zijn dus ook benieuwd naar de duurzaamheid van een scherm wat dagelijks meerdere keren heen en weer gebogen gaat worden.

Alle voordelen ten spijt. Tot nu toe lijkt de opvouwbare smartphone vooral iets wat speciaal bedacht is. Allemaal om de dalende verkoopcijfers van Samsung weer een extra “boost” te geven. Vooral de hete adem in de nek van Huawei schijnt hierbij een goede drijfveer te zijn voor Samsung. Ook de opkomst van andere Chinese merken zoals Xiaomi en Oppo zou Samsung enorm zorgen baren. Deze Chinese merken zijn druk bezig nieuwe modellen te introduceren. Dit allemaal voor een fractie van de prijs van vlaggenschipmodellen van Samsung en Apple. Deze Chinese fabrikanten pikken hiermee een steeds groter deel in van de markt.