huawei mate 40 release

Huawei Mate 40 | Releasedatum volgt snel, zegt Huawei

De Huawei Mate 40 wordt het tweede vlaggenschip van Huawei zonder Google-services.  Huawei deed vandaag een vooraankondiging over de lancering van de Mate 40-serie. Deze vooraankondiging komt na eerdere berichten dat de telefoon zou zijn uitgesteld tot 2021.
Ontwerpen en specificaties voor het aankomende vlaggenschip van Huawei zijn al eerder uitgelekt, wat ons laat zien wat we kunnen verwachten. Huawei lanceert binnenkort de Mate 40, zijn tweede vlaggenschip van het jaar.

Twitterbericht van Huawei over de Mate 40

Het bedrijf plaatste een video op Twitter waarin werd herhaald dat de Mate 40 binnenkort zou komen:

We hebben spannend nieuws voor je …
De volgende generatie #HuaweiMate komt eraan – Blijf op de hoogte! 1/2 pic.twitter.com/6QGgZFz1zJ

– Huawei Mobile UK (@HuaweiMobileUK) 15 september 2020

De tweet komt op het juiste moment. Een rapport eerder deze week van de bekende leaker, Evan Blass, stelt dat Huawei naar verwachting de lancering van het vlaggenschip zou uitstellen tot 2021, mogelijk vanwege problemen met de toeleveringsketen. De aankondiging van Huawei lijkt dus geplaatst om dat gerucht tegen te gaan.

Het klinkt alsof, als je wacht op de Huawei Mate40-serie, je er pas volgend jaar een kunt bemachtigen …

Evan Blass (@evleaks) 13 september 2020

Hoewel de telefoon naar verwachting binnenkort in China zal worden gelanceerd, kan het natuurlijk een vertraagde wereldwijde release krijgen. Dit komt door de worsteling van Huawei met de Trump regering die zich maar voortzet. Het is een strijd die het bedrijf al toegang heeft gekost tot cruciale Google Play-services en relaties met leveranciers van componenten. Deze relatie bepaalt hoe de toekomst van het smartphonebedrijf is. Wat de telefoon zelf betreft, wordt verwacht dat deze wordt geleverd met de Kirin 9000-processor. Renders laten ons al zien hoe de smartphone eruit zal zien, maar we weten niet veel over de handset. Gelukkig lijkt het erop dat we niet lang hoeven te wachten om meer te weten te komen.