Motorola E6 releasedatum

Moto E6 budget smartphone

Motorola komt met de Moto E6 budget smartphone op de markt. Hoewel Motorola op het punt staat voet aan de grond te krijgen in het high-end deel van de smartphonemarkt, blijft de budgetmarkt prioriteit hebben. Afgelopen februari kondigde Motorola de nieuwe Moto G7 serie aan. En nu, zoals bevestigd door een gelekte render, bereidt het bedrijf de aankondiging van de Moto E6 voor. Dit ter vervanging van de Moto E5 smartphones van vorig jaar.

Een hoog display en een 13MP camera aan de achterkant

Kijkend naar de smartphone, is het meteen duidelijk dat Motorola minimale hulpmiddelen heeft gebruikt om het te ontwerpen. Het lage budget biedt je een 18:9 scherm dat is omgeven door dikke randen, een grotere bovenste rand met de speaker en een enorme kin die zo kenmerkend is voor Motorola’s branding. Het paneel heeft volgens geruchten een diagonaal van 5,45-inch. De camera aan de voorkant, zal naar verwachting een resolutie van 5 megapixels hebben. De achterste camera daarentegen 13 megapixels.

In de loop der jaren hebben de smartphones van Motorola consequent grote, ronde cameramodules gehad. Maar in het geval van de Moto E6 budget smartphone slaat Motorola, dat eigendom is van Lenovo, het iconische ontwerp over ten gunste van een eenvoudiger uiterlijk. De camera wordt dit keer in de linkerbovenhoek geplaatst. Ondanks de aanwezigheid van een Motorola logo aan de achterzijde, is een vingerafdrukscanner niet aanwezig in de telefoon.

Verder is de Moto E6 smartphone voorzien van een 3,5 mm koptelefooningang. Hij heeft een micro-USB-poort aan de onderkant, en een aan / uit-toets en volumeknop aan de rechterkant.

Moto E6 Render

Moto E6 budget smartphone specs, releasedatum & prijs

Wat specificaties van de Moto E6 budget smartphone betreft, gaat het gerucht dat de smartphone zal worden uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 430 processor, net als de Moto G6 van vorig jaar. Dit zal samen gaan met 2 GB RAM en de keuze uit 16 GB of 32 GB interne opslag.

Vermoedelijk zal de Motorola Moto E6 in de nabije toekomst beginnen met een prijs van ongeveer € 140, of mogelijk zelfs iets lager. Een aankondigingsdatum voor de smartphone is nog niet bevestigd, maar Motorola zal naar verwachting een evenement houden op 15 mei, waar het mogelijk de Moto E6 zou kunnen introduceren, net als waarschijnlijk de Moto One Vision.