Galaxy S20 FE Unpacked Evenement

Galaxy S20 FE Unpacked-evenement op 23 september

Samsung organiseert op 23 september een unpacked-evenement “voor elke fan”. Het bedrijf zal de Galaxy S20 FE waarschijnlijk tijdens dit virtuele evenement onthullen. Volgens geruchten heeft de Galaxy S20 FE van Samsung een Snapdragon 865-chipset, 5G-connectiviteit en een 120Hz-scherm.

Eerder deze maand hield Samsung een “Unpacked Part 2”-evenement om de Galaxy Z Fold 2 volledig te onthullen. Het bedrijf heeft nu aangekondigd dat het op 23 september weer een Unpacked-evenement zal houden. Samsung zegt dat het aanstaande virtuele Unpacked-evenement zal zijn “voor elke fan ‘. Dit bevestigt bijna zeker dat het van plan is om volgende week de Galaxy S20 FE te onthullen.

Galaxy S20 FE is opvolger van Galaxy S10 Lite

De Galaxy S20 FE wordt naar verwachting een opvolger van de eerder dit jaar aangekondigde Galaxy S10 Lite. Zoals onthuld door een recente bron, zal de toekomstige telefoon worden aangedreven door een Snapdragon 865-chipsetin Amerika. In de meeste andere markten zal het vlaggenschip echter naar verwachting in plaats daarvan op een Exynos 990-chipset draaien. De telefoon heeft een 6,5-inch FHD + Super AMOLED scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een gecentreerde uitsparing voor een selfie-snapper van 32 MP.

Aan de achterkant van de telefoon bevindt zich een opstelling met drie camera’s met een 12 MP primaire sensor, een 12 MP ultragroothoeklens en een 8 MP telelens met 3x optische zoom. Het bevat ook een batterij van 4.500 mAh met de mogelijkheid tot snelladen van 15 W en IP68-waterbestendigheid. De S20 FE neemt het op tegen de OnePlus 8, een van de beste Android-telefoons in deze prijsklasse van dit moment.

Renders en 360-graden video’s met de aankomende telefoon in de kleuren Cloud Navy, Cloud Mint, Cloud Lavender en Cloud Red zijn ook gespot op de Verizon-website door tipgever Roland Quandt, die verwijst naar 5G mmWave-ondersteuning, net als Galaxy S20 5G UW. Het gerucht gaat dat de uitgeklede versie van de S20 rond de 700 Euro gaat kosten.