Patent Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL

Is er een patent voor de Google Pixel 4 ingediend? Google heeft onlangs een patent aangevraagd dat ons enkele aanwijzingen kan geven over de volgende generatie Pixel smartphones.

Het patent, dat onlangs op de website van de World Intellectual Property Organization verscheen, toont een ontwerp van een telefoon met een hele hoge “screen to body” ratio. Met dit ontwerp zou Google een deel van de markt op zijn belangrijkste concurrentie op de smartphonemarkt heroveren. Het is een belangrijke maar voor de hand liggende keuze voor Google in zijn Pixel-smartphoneserie. Het lijkt de laatste tijd wel alsof elke fabrikant van telefoons wil meedoen aan de strijd. Wie heeft de kleinste randen rond het scherm van de smartphone?

Het patent bevat enkele schetsen van de mogelijke smartphone en geeft ons een idee van de plannen van Google. Het is te vroeg om definitief te kunnen zeggen dat dit patent voor de Google Pixel 4 een definitief ontwerp is voor de Pixel 4-telefoons. Echter, de schetsen laten een aantal van de handelsmerken zien van de vlaggenschiplijn van Google. Dit is vooral het geval als je naar de achterkant kijkt, die duidelijk een tweekleurige look heeft.

Google-Pixel-4-Patent
Bron: 91mobiles

Is het echt een patent voor de Google Pixel 4?

Aan de hand van de illustraties van het patent voor de Google Pixel 4 kunnen we zien dat de telefoon een ontwerp heeft dat bijna geheel zonder rand is. Het apparaat heeft ook een enkele camera aan de achterzijde met een flits. De smartphone heeft een vingerafdruksensor aan de achterkant, stroom- en volumeknoppen aan de rechterkant en ruimte voor de simkaart aan de linkerkant. Google blijft USB Type-C aan de onderkant gebruiken en het apparaat heeft geen 3,5 mm koptelefoon aansluiting.

Wat wel waarschijnlijk is, dat het nog lang gaat duren voordat we iets te zien krijgen over de nieuw gepatenteerde Google-telefoons. Google onthulde de Pixel 3 en Pixel 3 XL pas in oktober 2018. Het zal wel extra haar best willen doen met het nieuwe ontwerp, want er waren veel problemen met de Pixel 3 en Pixel 3 XL.

Google werkt naar verluidt ook nog aan meer betaalbare versies van die telefoons, waarvan men denkt dat ze de Pixel 3 Lite en Pixel 3 XL Lite genoemd gaan worden. We weten nog niet wanneer de release datum van de Google Pixel 3 Lite gaat zijn.

Wat wel waarschijnlijk is dat het nog lang gaat duren voordat we iets te zien krijgen over de nieuw gepatenteerde Google-telefoons.