Samsung Galaxy Tab S7 versus Tab S6: upgrade waard?

De Galaxy Tab S6 is een nog steeds volledig capabele tablet in 2020. Als je nog steeds tevreden bent met hoe hij werkt, hoef je niet meteen te upgraden naar de Tab S7. Dat gezegd hebbende, als je geïntrigeerd bent door het 120Hz-scherm, de snellere processor en de verbeterde S Pen die de Tab S7 biedt, is het zeker de moeite van het bekijken waard.

De Galaxy Tab S7 heeft veel opmerkelijke upgrades

In navolging van de Galaxy Tab S6 uit 2019 keerde Samsung op grote schaal terug met twee vlaggenschipaanbiedingen voor tablets: de Galaxy Tab S7 en Tab S7 +. Beide geweldige Samsung-tablets hebben veel gemeen, met als belangrijkste verschillen de grootte en het type van het scherm. De gewone Tab S7 is de meer betaalbare van het duo, en gezien zijn grootte en prijs is dit de directe opvolger van de S6.

De Galaxy Tab S7 en Tab S6 lijken op het eerste gezicht erg op elkaar, maar de Tab S7 heeft een paar belangrijke voordelen die zijn oudere broer of zus gewoon niet kan bieden. De eerste heeft te maken heeft met het scherm. De Galaxy Tab S7 is één van de eerste Samsung-tablets die een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz biedt. Of je nu door Twitter scrolt, games speelt of gewoon je inbox beheert, al je dagelijkse activiteiten zien en voelen hierdoor zo veel beter aan. Vergeleken met de meer traditionele verversingssnelheid van 60 Hz van de Tab S6, is het scherm van de Tab S7 twee keer zo vloeiend. Combineer dat met de nieuwste Qualcomm Snapdragon 865+ processor en 8 GB RAM, en je krijgt een prestatiebeest dat jarenlang meer dan genoeg pk’s heeft.

Nieuwe S-pen

Er is ook de nieuwe S Pen. Het lijkt erg op degene die je krijgt met de Tab S6, maar op de Tab S7 heeft het een veel lagere latentie van slechts 9 ms. Toevallige S Pen-gebruikers merken het verschil misschien niet voor eenvoudige notities, maar als je een serieuze artiest bent, is de Tab S7 een nog betere tool voor creatief werk.

De Tab S7 heeft ook een mooie batterij-upgrade: een 8.000 mAh-batterij in plaats van een 7.040 mAh-batterij. Om nog maar te zwijgen over het opladen. Het opladen van de Tab S7 gaat een stuk sneller met 45W bekabelde laadsnelheden.

De Galaxy Tab S6 is nog steeds een topper

Samsung heeft de Galaxy Tab S7 ingepakt met veel zinvolle upgrades, en voor iemand die op zoek is naar zijn eerste Android-tablet of op zoek is naar een upgrade van een die een paar jaar oud is, is het een gemakkelijke aanbeveling. Heb je nog geen tablet en moet je kiezen tussen de S6 en de S7, ga dan beslist voor de S7.

Maar wat als je de Galaxy Tab S6 al hebt? Hoewel je een oudere Qualcomm-processor en iets minder RAM hebt, is deze nog steeds meer dan snel genoeg voor zowat elke app / game die je wilt gebruiken. Het kan een beetje langzamer aanvoelen omdat je een 60Hz-scherm gebruikt in plaats van een 120Hz-scherm, maar het is zeker geen dealbreaker. Het is wat je immers al gewend bent.

AMOLED scherm

Over het display gesproken, de Galaxy Tab S6 heeft eigenlijk één rand boven de Tab S7. Het heeft een AMOLED-scherm in plaats van een LCD-scherm, wat resulteert in levendigere kleuren en diepere zwarttinten. Een leuke upgrade, maar niet noodzakelijk. Dus als je een Galaxy Tab S6 hebt, kun je echt alle kanten op. Als je tevreden bent met hoe je Tab S6 werkt en je hebt geen zin om te upgraden, dan kun je hem nog een jaar of twee vasthouden en het komt helemaal goed.

Als je echter besluit om meer uit te geven voor de Galaxy Tab S7, vindt je genoeg wijzigingen die je tevreden zullen houden met je aankoop. Het 120Hz-scherm is echt aantrekkelijk, de extra prestaties zijn geweldig voor langdurig gebruik en de geüpgradede S Pen zou enorm op prijs moeten worden gesteld als je iemand bent die veel tekent.

Samsung’s nieuwe beste tablet

De Galaxy Tab S7 neemt de geweldige formule die Samsung begon met de Tab S6 en maakt het nog beter. Met als meest opmerkelijke upgrades het 120Hz-scherm, Snapdragon 865+ en de verminderde S Pen-latentie. Het is geen onmisbare upgrade voor iedereen, maar voor shoppers die op het randje willen leven, is de Tab S7 een geweldige aankoop.