Wat is de beste telefoon voor muziek? (begin 2024)

De beste telefoon voor muziek – Ben je een enorme muziekliefhebber of luister je graag naar een leuke podcast, dan heb je misschien eisen voor wat betreft de audio van je telefoon. Aangezien de ene telefoon zeker niet de andere is wat betreft audio is het misschien handig dit eens op een rijtje te zetten zodat jij een weloverwogen keuze kan maken als je een nieuwe telefoon aanschaft.

Wat zijn belangrijke kenmerken van een goede audio smartphone?

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar een goede smartphone voor muziek aan moet voldoen:

  1. Goede audio-kwaliteit: Kijk naar de specificaties van de luidsprekers en de audio-uitgang van de telefoon. Veel smartphones hebben een ingebouwde DAC (Digital-to-Analog Converter) die gebruikt wordt om digitale audio af te spelen via de luidsprekers of de audio-uitgang van de telefoon. Sommige smartphones hebben een high-resolution DAC die in staat is om hoge bitrates te verwerken en een betere geluidskwaliteit te produceren. Als je van plan bent om je smartphone te gebruiken als je primaire muziekapparaat, kan het handig zijn om naar telefoons te zoeken met een hoogwaardige DAC.
  2. Hoge resolutie scherm: Als je muziekvideo’s of andere visuele inhoud wilt bekijken terwijl je luistert, is een hoge resolutie scherm belangrijk om een helder en scherp beeld te krijgen.
  3. Lange batterijduur: Als je van plan bent om lange sessies muziek te luisteren, is het belangrijk om een smartphone te hebben met een goede batterijduur, zodat je niet halverwege de dag zonder stroom komt te zitten.
  4. Ruim opslaggeheugen: Als je van plan bent om veel muziek op je telefoon op te slaan, is het handig om een telefoon te hebben met voldoende opslaggeheugen. Overweeg ook een telefoon met een microSD-kaart slot, zodat je extra opslagruimte kunt toevoegen als dat nodig is.
  5. Goede muziek-app: Zorg ervoor dat de smartphone een goede muziek-app heeft die gemakkelijk te gebruiken is en alle functies heeft die je nodig hebt, zoals het afspelen van muziek in verschillende formaten, het beheren van je muziekbibliotheek en het streamen van muziek van internet.

Sony Xperia 1 IV 5G

De Sony Xperia 1 IV is een high-end smartphone van Sony met een 6.5-inch 4K OLED-scherm en een Qualcomm Snapdragon 888-processor. Een van de opvallende kenmerken van de Xperia 1 IV is zijn aandacht voor audio. De telefoon heeft een 360 Reality Audio-systeem dat muziek omzet in een 360-graden geluidservaring. Dit betekent dat muziek lijkt te komen uit alle richtingen, wat een meeslepende luisterervaring kan opleveren.

Daarnaast heeft de Xperia 1 IV ook een paar versterkte luidsprekers die een krachtig geluid produceren, en ondersteunt het ook Hi-Res Audio voor een nog hogere kwaliteit van geluid. Verder heeft de telefoon ook een 3.5mm audioaansluiting, wat betekent dat je je favoriete koptelefoon of speakers kunt aansluiten voor een nog betere geluidservaring.

Al met al lijkt de Sony Xperia 1 IV een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een smartphone met een hoogwaardig audio-systeem.

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is het vorige vlaggenschip smartphone van Samsungen is in 2021 is uitgebracht. De telefoon beschikt over een aantal indrukwekkende audio-eigenschappen, die we hieronder zullen bespreken.

Ten eerste beschikt de Samsung Galaxy S21 over stereo-speakers, wat betekent dat er twee speakers op het toestel zijn geplaatst om een ruimtelijk geluid te creƫren. Dit is ideaal voor het kijken van films of het spelen van games met geluidseffecten die vanuit verschillende richtingen komen. De speakers zijn ook voorzien van Dolby Atmos-ondersteuning, wat ervoor zorgt dat het geluid nog meer om je heen lijkt te komen in plaats van alleen maar uit de speakers te komen. Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy S21 ook over 3D Audio-ondersteuning, wat betekent dat het toestel in staat is om geluid in drie dimensies weer te geven. Dit is vooral handig bij het kijken van films of het luisteren naar muziek, omdat het ervoor zorgt dat het geluid nog realistischer aanvoelt.

Tot slot beschikt de Samsung Galaxy S21 ook over een hoogwaardig audiosysteem, waaronder een krachtige audioversterker en high-resolution audio-ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat het toestel in staat is om hoge kwaliteit audio af te spelen, wat vooral handig is voor muziekliefhebbers die van kristalheldere audio houden.

In samenvatting beschikt de Samsung Galaxy S21 over een aantal indrukwekkende audio-eigenschappen en vanwege de prijs die de Galaxy S21 op dit moment heeft (omdat de S22 ook al is uitgebracht) is het op dit moment een zeer interessante optie voor audioliefhebbers.

Oneplus 9 PRO

De Oneplus 9 Pro is een high-end smartphone met een krachtige processor en uitstekende prestaties. Een van de belangrijke kenmerken van deze smartphone is de audiokwaliteit.

De Oneplus 9 Pro is voorzien van stereo-luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning, wat betekent dat het geluid rondom de gebruiker kan worden geprojecteerd voor een intensieve geluidservaring. De luidsprekers zijn ook vrij krachtig, wat betekent dat ze in staat zijn om luid en helder geluid af te spelen, zelfs op hoge volumes.

Daarnaast heeft de Oneplus 9 Pro ook een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, wat betekent dat gebruikers kunnen genieten van hun muziek met hun favoriete koptelefoon. De smartphone is ook voorzien van Bluetooth 5.2, wat betekent dat het gemakkelijk is om muziek draadloos te streamen naar Bluetooth-speakers of koptelefoons. In termen van videoweergave biedt de Oneplus 9 Pro ook uitstekende audio. De smartphone is voorzien van een 6,7-inch AMOLED-scherm met een hoge resolutie, wat betekent dat video’s er scherp en helder uitzien. Bovendien ondersteunt de Oneplus 9 Pro HDR10+-videocontent, wat betekent dat de kleuren van video’s levensecht en rijk zijn.

Al met al is de Oneplus 9 Pro een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een smartphone met uitstekende audio- en videoweergave. De stereo-luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning, de 3,5 mm koptelefoonaansluiting en de Bluetooth 5.2-ondersteuning zorgen voor een geweldige audio-ervaring, terwijl het AMOLED-scherm en de HDR10+-ondersteuning ervoor zorgen dat video’s er fantastisch uitzien.