De beste gaming TV’s van 2023

Beste gaming tv van 2023

Beste gaming tv’s van 2023 – Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je in 2023 op zoek bent naar de beste televisie om mee te gamen. Laten we een kijkje nemen naar de top 5 televisies die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn:

SAMSUNG QE5QN90B

De Samsung QE55QN90B is een geweldig televisie voor gaming. Deze TV hoort zeker bij de beste gaming TV’s van 2023. Het heeft een schermformaat van 55 inch en is voorzien van een Ultra HD-resolutie van 3840 x 2160 pixels, wat betekent dat je games in haarscherp beeld kunt spelen. De QE55QN90B is ook uitgerust met de nieuwste gamingtechnologieën, zoals FreeSync en VRR (Variable Refresh Rate). Dit zorgt ervoor dat je games soepel en vloeiend spelen, zonder enige lag of haperingen.

Daarnaast heeft de QE55QN90B ook een hoge refresh rate van 120Hz, wat betekent dat het beeld 120 keer per seconde wordt vernieuwd. Dit zorgt voor een nog soepelere gaming ervaring en is vooral handig bij snelle actiegames. Ook op het gebied van kleurweergave presteert de QE55QN90B uitstekend. Het heeft een uitgebreid kleurbereik en ondersteunt HDR (High Dynamic Range), wat zorgt voor nog realistischere kleuren en hogere contrasten. Al met al is de Samsung QE55QN90B een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een topkwaliteit gamingtelevisie.

TCL 55C831

De TCL 55C831 is een 55-inch televisie met een 4K Ultra HD resolutie. Dit betekent dat het beeldscherm een hogere scherpte heeft en meer details weer kan geven dan televisies met een lagere resolutie. Dit maakt de TCL 55C831 geschikt voor het spelen van games, omdat veel moderne games ook in 4K worden uitgebracht en daardoor beter tot hun recht komen op een 4K-televisie. Verder is de TCL 55C831 voorzien van verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI en USB. Dit maakt het gemakkelijk om een spelcomputer of andere gaming-apparatuur aan te sluiten op de televisie. Daarnaast is de TCL 55C831 ook compatibel met verschillende streamingdiensten, zoals Netflix en Hulu, wat betekent dat je naast het spelen van games ook andere content op de televisie kunt bekijken.

Een ander voordeel van de TCL 55C831 is dat het beeldscherm een hoge verversingssnelheid heeft van 120Hz. Dit betekent dat het beeld op het scherm vloeiender en soepeler wordt weergegeven, wat vooral bij het spelen van games van belang is. Het kan immers zorgen voor een betere reactietijd en een vloeiender spelervaring.

Al met al is de TCL 55C831 een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een televisie om te gebruiken voor gaming. Dankzij de hoge resolutie, aansluitmogelijkheden en hoge verversingssnelheid is het een televisie die veel games goed tot hun recht laat komen en een vloeiende spelervaring biedt.

LG CS OLED55CS6LA

De LG CS OLED55CS6LA is een 55 inch OLED televisie die geschikt is voor gaming. OLED-schermen bieden een aantal voordelen voor gaming, zoals snelle reactietijden en een hoge contrastratio. Dit zorgt ervoor dat beelden scherp en levensecht zijn, wat voor een immersief gaming-ervaring zorgt.

Daarnaast ondersteunt de LG CS OLED55CS6LA een hoge refreshrate van 120Hz, wat ervoor zorgt dat bewegingen soepel en zonder haperingen worden weergegeven. Dit is vooral handig bij het spelen van actie- en sportgames.

Ook is de televisie voorzien van een laag inputlag, wat betekent dat er weinig vertraging is tussen het moment waarop je een commando geeft en het moment waarop dit wordt uitgevoerd op het scherm. Dit is belangrijk voor een goede responsiviteit en prestaties tijdens het spelen.

Verder is de LG CS OLED55CS6LA ook geschikt voor het spelen van games in HDR (High Dynamic Range). Hierdoor kun je genieten van verbeterde kleuren en contrasten, wat voor een nog realistischere gaming-ervaring zorgt.

Al met al biedt de LG CS OLED55CS6LA dus een uitstekende gaming-ervaring dankzij de snelle reactietijden, hoge contrastratio, hoge refreshrate en laag inputlag. Als je op zoek bent naar een geschikte televisie voor gaming, dan is de LG CS OLED55CS6LA zeker een goede keuze.

SONY Bravia XR-55A75KP

Sony Bravia XR-55A75KP is een gaming-televisie die voorzien is van de nieuwste technologieën om gamers een ongeëvenaard spelervaring te bieden. Dit model heeft een 55 inch 4K Ultra HD OLED-scherm met een hoge verversingssnelheid van 120Hz, wat zorgt voor een haarscherp beeld met minimale vertraging en ghosting.

Daarnaast is de Sony Bravia XR-55A75KP ook voorzien van de XR-Gamma-technologie van Sony, die ervoor zorgt dat de kleuren van het scherm nog natuurlijker en realistischer overkomen. Dit zorgt voor een uitstekende spelervaring. Verder is de Sony Bravia XR-55A75KP uitgerust met de nieuwste versie van de HDMI 2.1-standaard, wat betekent dat het apparaat in staat is om 8K-content te ondersteunen en laaglatentie HDMI-signalen te verwerken. Dit is handig voor gamers die willen profiteren van de hoge resolutie en hoge frame rates van de nieuwste games.

Ten slotte is de Sony Bravia XR-55A75KP ook voorzien van verschillende smart TV-functies, zoals het streaming van online content en het verbinden met andere slimme apparaten in het huis. Dit maakt het apparaat niet alleen geschikt voor gaming, maar ook voor het bekijken van films en TV-series of het luisteren naar muziek.

SAMSUNG QE55Q80B

Bij de beste gaming TV’s van 2023 hoort natuurlijk ook een optie als je budget wat krapper is. De Samsung QE55Q80B is een geweldige budget optie voor gamers. Dit 55-inch QLED-televisiemodel biedt een heldere en kleurrijke beeldkwaliteit, wat belangrijk is voor het spelen van games. De televisie heeft ook een hoge verversingssnelheid van 120Hz, wat betekent dat beelden vloeiender worden weergegeven en inputvertraging wordt verminderd. Dit is vooral handig voor fast-paced games waarbij snelle reflexen vereist zijn.

Daarnaast heeft de Samsung QE55Q80B ook verschillende gaming-specifieke functies, zoals FreeSync en HDMI 2.1 ondersteuning, wat betekent dat de televisie in staat is om hoge kwaliteit en vloeiende gameplay te behouden, zelfs bij hoge frame rates.

Als extra bonus heeft de Samsung QE55Q80B ook een slimme functie die het geluid aanpast aan het soort content dat je kijkt, wat betekent dat je kunt genieten van een optimale audio-ervaring tijdens het spelen van games.

Al met al is de Samsung QE55Q80B een uitstekende budget optie voor gamers die op zoek zijn naar een televisie met goede beeldkwaliteit, hoge verversingssnelheid en verschillende gaming-specifieke functies.

Al met al zijn deze televisies geweldige opties voor gamen, afhankelijk van je budget en specifieke behoeften. Zoek naar een televisie met een hoge resolutie, een hoge refresh rate en lage input lag om de beste gaming ervaring te krijgen. Je vindt dan vanzelf 1 van de beste gaming tv’s van 2023.

GamesGames