Werkt Pixel Watch met iPhone?

Werkt Pixel Watch met iPhone

Voordat we ingaan op de vraag “Werkt Pixel Watch met iPhone?” eerst wat algemene info over het nieuwe horloge van Google. De nieuwe Google Pixel Watch heeft een strak ontwerp met onbeperkte aanpassingen om te matchen met jouw stijl. Het integreert ook het beste van Google en Fitbit, levert nauwkeurige gezondheidsmonitoring en vormt een krachtige activitytracker.

Wat maakt de Pixel Watch bijzonder?

Naast de fantastische specificaties die de Pixel Watch biedt heeft het ook een aantal bijzondere andere kenmerken:

 • De smartwatch van Google wordt geleverd met 3 maanden YouTube Music Premium
 • De Pixel Watch wordt geleverd met 6 maanden Fitbit Premium.
 • Een verscheidenheid aan beschikbare horlogebandjes
 • Agenda en Gmail meldingen, Google Foto’s toegang, Google Home integraties, Kaarten en Voice Assistant
 • Bedien je Google Nest thuisapparaten
 • Gepersonaliseerde, nauwkeurige hartslagmonitoring (meet elke seconde je hartslag)
 • Kwaliteit van rust of slaap tracking, sport bereidheid, en actieve zone minuten tracking
 • SOS voor noodgevallen
 • Bestand tegen waterdruk tot 50 meter, plus wat regen, ondiepe zwembaden en zweet van het sporten (niet waterdicht)
 • Valdetectie (komt in 2023)
 • Gegarandeerde software-updates tot ten minste oktober 2025

Werkt Pixel Watch met iPhone?

Werkt Google Pixel Watch met iPhone? Het anwoord hierop is helaas nee. De Pixel Watch is alleen ontworpen voor gebruik met Android-telefoons, en dat in tegenstelling tot Fitbit smartwatches en zelfs sommige andere Wear OS-gebaseerde horloges die werken met zowel iOs apparaten als Android apparaten. De Pixel Watch is Google’s antwoord op de Apple Watch, die eveneens alleen werkt met Apple iOS-apparaten. Google lijkt deze trend niet te willen doorbreken met de Pixel Watch, die specs heeft die erg lijken op de Galaxy Watch 5. Met andere woorden, de Google Pixel Watch werkt alleen met Android-telefoons en werkt dus NIET met iPhones.

Beperkte keuze

Hoewel dat de keuze lijkt te beperken, is het niet helemaal een slechte zaak. Of ze nu watchOS of Wear OS draaien, moderne smartwatches zijn ontworpen om een verlengstuk van je smartphone te zijn, meldingen aan te bieden en activiteiten door te geven tussen het grotere scherm en je horloge. Zoiets vereist een diepgaande integratie in het besturingssysteem van je smartphone.

Smartwatches zijn aanzienlijk complexer dan AirPods of Pixel Buds, die ondanks hun geavanceerde functies nog steeds gebruik maken van een industriestandaard Bluetooth-audioverbinding onder de motorkap. Simpel gezegd wil Google ervoor zorgen dat eigenaren van een Pixel Watch kunnen genieten van de volledige Wear OS-ervaring is connectie met een Android smartphone noodzakelijk.

Verkrijgbaarheid Pixel Watch

Vanaf 13 oktober 2022 is de Google Pixel Watch in negen landen te koop. Het betreft hier VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Japan, Australiƫ en Taiwan. De smartwatch is te verkrijgen via fysieke en online winkels van Google, Fitbit.com en retailers. Wanneer Google Pixel Watch Nederland vin Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.