Beste smartphone scherm in de zon | Toplijst 2024

Smartphone Helderheid & Felheid Top 5

Beste smartphonescherm in zonlicht – Update begin 2024. Een smartphonebeeldscherm moet aan bepaalde criteria voldoen om goed leesbaar te zijn in zonlicht. Een helderheid van minimaal 500 nits is essentieel om het scherm goed zichtbaar te maken. Bovendien kan een hoog contrastverhouding helpen bij het verbeteren van de leesbaarheid. Anti-reflecterende coatings en gepolariseerd glas kunnen ook bijdragen aan een betere zichtbaarheid, waardoor gebruikers een optimale ervaring hebben, zelfs in fel zonlicht. Onderstaand is weer een nieuwe toplijst voor begin 2024. Alle smartphones uit deze lijst hebben een beeldscherm met minimaal 1000 nits.

Google Pixel 8 Pro

1449 Nits

Xiaomi 13T Pro

1205 Nits

Honor Magic 5 Pro

1253 Nits

iPhone 15 Plus

1090 Nits

Motorola Edge 40 Neo

1042 Nits

Samsung Galaxy S23+

1106 Nits


Wat is het helderste smartphone scherm in de zon? Aangezien er elk jaar weer nieuwe telefoons uitkomen is het weer tijd voor een update op de eerdere top 5 lijsten. Oftewel welke telefoons zijn het beste in de zon in eind 2022? Alle onderstaande genoemde smartphones hebben een lichtopbrengst van 750 Nits of meer. Dat is allemaal uitstekend te noemen. Boven de 500 nits is een telefoon namelijk al zeer goed af te lezen in direct zonlicht. Overigens zijn er nog steeds telefoons verkrijgbaar uit onze vorige top 5 lijsten van andere jaren.

Iphone 13 Pro: Maximaal 1051 nits lichtopbrengst


Motorola 30 Edge Ultra : Maximaal 1031 nits lichtopbrengst


Sony Xperia 5 IV : Maximaal 1016 nits lichtopbrengst


Samsung Galaxy Z Fold 4 : Maximaal 939 nits lichtopbrengst


Xiaomi 11i : Maximaal 926 nits lichtopbrengst


Samsung Galaxy S21 Ultra: Maximaal 889 nits lichtopbrengst


OnePlus 10T: Maximaal 765 nits lichtopbrengst


Wat is het helderste smartphone scherm in de zon? Aangezien er elk jaar weer nieuwe telefoons uitkomen is het weer tijd voor een update op de eerdere top 5. Oftewel welke telefoons zijn het beste in de zon in september 2021? Overigens zijn er nog steeds telefoons verkrijgbaar uit onze vorige top 5 van oktober 2020.

Top 5 helderste telefoon uit september 2021


Nummer 1:

Xiaomi 11i: 926 nits lichtopbrengst


Nummer 2:

Samsung Galaxy S21 ULTRA: 889 nits lichtopbrengst


Nummer 3:

Xiaomi Mi 11: 850 nits lichtopbrengst


Nummer 4:

Samsung Galaxy S21+: 835 nits lichtopbrengst


Nummer 5:

Apple iPhone 12 Pro Max: 832 nits lichtopbrengst

Wat is het helderste smartphone scherm? | Om je telefoon in alle omstandigheden (ook in fel zonlicht) te kunnen bekijken heb je een telefoon nodig met een helder scherm. Niet alle beschikbare smartphones beschikken over zo’n fel scherm. De helderheid (brightness) van een beeldscherm van een smartphone wordt weergegeven in de eenheid “nits”. Hoe hoger het aantal nits, hoe meer lichtopbrengst een telefoon heeft.

Om een voorbeeld te geven. Het vlaggenschip van Samsung van 5 a 6 jaar geleden, de Samsung Galaxy S7, had een beeldscherm met een helderheid van 484 nits. Tegenwoordig heeft het helderste smartphone scherm 1000 nits. Je zal in onze top 5 zien dat het helderste smartphonescherm er niet per se voor zorgt dat het een dure telefoon wordt. Uiteraard bevat onze top 5 alleen maar telefoons die nu nog verkrijgbaar zijn. (oktober 2020)

Niet alle beschikbare smartphones beschikken over zo’n fel scherm. De helderheid (brightness) van een beeldscherm van een smartphone wordt weergegeven in de eenheid “nits”. Hoe hoger het aantal nits, hoe meer lichtopbrengst een telefoon heeft. Om een voorbeeld te geven. Het vlaggenschip van Samsung van 5 a 6 jaar geleden, de Samsung Galaxy S7, had een beeldscherm met een helderheid van 484 nits. Tegenwoordig heeft het helderste smartphone scherm 1000 nits. Je zal in onze top 5 zien dat het helderste smartphonescherm er niet per se voor zorgt dat het een dure telefoon wordt. Uiteraard bevat onze top 5 alleen maar telefoons die nu nog verkrijgbaar zijn. (oktober 2020)

LG G7 ThinQ

Met een helderheid van 1000 nits staat de LG G7 Thinq helemaal bovenaan als we het hebben over de helderheid van het beeldscherm. De LG G7 heeft zelfs een “direct zonlicht modus” die je kan aanzetten als je in de felle zon staat. Ondanks de hoge helderheid van 1000 nits verbruikt de LG G7 hierdoor niet per se extra batterijcapaciteit als je het vergelijkt met een andere telefoon met een minder helder scherm. 
Gecombineerd met de hoge resolutie van 3120 x 1440 pixels op een 6,1 inch scherm is dit echt een top beeldscherm. De LG G7 is overigens ook 1 van de telefoons die content in HDR kan weergeven en hiermee ook Netflix gecertificeerd is.

LG-G7-helderste-beeldscherm


Xiaomi MI 10 Pro

Uitstekende telefoon van het zeer snel opkomende Chinese merk Xiaomi. Deze telefoon heeft maar liefst 818 Nits waardoor je de smartphone heel goed in direct zonlicht kan gebruiken. Tel hierbij het mooie 6,67 inch Amoled scherm en een supersnelle processor en lekker veel werkgeheugen van 8GB op en je hebt een zeer goede smartphone te pakken. Zeker dus als je je smartphone scherm in de zon gaat gebruiken.

Xiaomi-10T-pro-helder-beeldscherm


OnePlus 8

Nog een telefoon van Chinese makelij. OnePlus timmert al jaren aan de weg met de snelste smartphones die er zijn. De OnePlus 8 heeft ook een hoge helderheid van het display met maar liefst 807 Nits. Deze smartphone heeft een uitstekende camera met 48 MP en is voorzien van een zeer snelle processor. Het zeer heldere AMOLED scherm van 6,55 inch maakt het helemaal af.

OnePlus-8-helder scherm


Apple iPhone 11 Pro

De kwaliteit van Apple met een helder scherm met maar liefst 792 Nits. Dat is de Apple iPhone 11 pro. Het wordt gezien als de Apple die nog lekker heerlijk met 1 hand te bedienen is met zijn 5,8 inch scherm. Je levert met deze iPhone wel batterijtijd in en je hebt een mindere fotocamera ten opzichte van de meeste Android telefoons.

iphone-11-pro-helder-scherm


Samsung Galaxy S10+

Het vlaggenschip van vorig jaar heeft iets betere specificaties als het aankomt op de helderheid van het scherm. Maar liefst 753 Nits zorgen ervoor dat je een geweldig helder scherm hebt. Je hebt een 6,4 inch AMOLED scherm, wat ook gecertificeerd is voor Netflix. Tevens is het een supersnelle telefoon met een zeer krachtige processor.

Samsung-Galaxy-s10-plus-helderste-beeldscherm


Hoeveel nits hebben andere veel verkochte telefoons?

Om alles even in perspectief te plaatsen. Telefoons met een beeldscherm met meer dan 500 nits, staan te boek als telefoons met een uitstekende helderheid. Echter zoals je in de top 5 kunt zien kan het altijd nog veel beter. Het helderste smartphone scherm scoort zelfs héél veel hoger dan de schermen van hele populaire smartphone modellen.  

Nits van andere veel verkochte telefoons:

Huawei mate 20 Pro – 584 Nits

Apple iPhone 11 – 682 Nits

Apple iPhone X – 640 Nits

Samsung Galaxy S20 – 733 Nits

Huawei P30 pro – 581 Nits

Apple iPhone X – 640 Nits