Is de Google Pixel 7 de upgrade waard?

Is-de-Google-Pixel-7-upgrade-waard

Is de Google Pixel 7 de upgrade waard? – De Pixel 7-serie is er! Maar met zoveel smartphones op de markt, hoe weet je nu in welk nieuw toestel je je zuurverdiende geld moet investeren? Als je overweegt te upgraden van de Pixel 6 of Pixel 6 Pro, is het goed om te weten wat de verschillen zijn tussen deze twee smartphones.

Google Pixel 6 vergeleken met Google Pixel 7

  • Scherm: De Pixel 6 heeft een scherm van 6,4 inch, terwijl de Pixel 7 op 6,3 inch uitkomt. Beide hebben een verversingssnelheid van 90Hz, dus veel verschil is er hier niet.
  • Geheugen en opslag: Zowel de Pixel 6 als de Pixel 7 hebben 8 GB RAM en bieden 128 of 256 GB opslagruimte.
  • Processor: De Pixel 6 was het eerste model dat werd geleverd met Google’s eigen Tensor-chip, in tegenstelling tot de Qualcomm-chips in eerdere Pixel-telefoons. De Pixel 7 bouwt voort op deze Google Tensor-technologie met een tweede generatie chip, de G2. Deze nieuwe chip is 60 procent sneller, 20 procent efficiĆ«nter.
  • Camera’s: De Pixel 7 heeft dezelfde 50MP en 12MP ultrabrede achtercamera’s als de Pixel 6, dus geen upgrades op dat vlak. De Pixel 7 heeft echter wel een upgrade in de 10,8MP selfiecamera ten opzichte van de 8MP lens van de Pixel 6.
  • Beveiliging: Later dit jaar zal de Pixel 7 een ingebouwde VPN krijgen, aangedreven door Google One cloudopslag. Ook is bij de Pixel 7 serie de gezichtsontgrendeling terug, die aanvankelijk debuteerde met de Pixel 4-lijn. Daarnaast is er bij de Pixel 7 serie ook een in-display vingerafdrukontgrendeling als extra manier om toegang te krijgen tot je Pixel-telefoon.

Google Pixel 6 Pro vergeleken met Google Pixel 7 Pro

  • Beeldscherm: De Pixel 7 Pro heeft hetzelfde 6,7-inch display en 120Hz verversingssnelheid als de Pixel 6 Pro. Dus, geen verandering, maar het is nog steeds topkwaliteit wat betreft display specs.
  • Geheugen en opslag: Net als de Pixel 6 Pro heeft ook de Pixel 7 Pro 12 GB RAM-geheugen en komt hij in 128 GB, 256 GB en 512 GB opslagopties.
  • Processor: De Pixel 7 Pro draait ook op Google’s Tensor G2-chip
  • Camera’s: Net als de Pixel 6 Pro heeft de Pixel 7 Pro dezelfde 50MP brede, 12MP ultrabrede en 48MP telelens, maar dat is niet alles. De telelens van de Pixel 7 Pro kan nu tot 30x inzoomen, maar behoudt nog steeds een scherpe resolutie en beeldstabilisatie. Vreemd genoeg heeft de Pixel 7 Pro een 10,8MP selfiecamera met een iets smaller gezichtsveld in vergelijking met de 11,1MP front-facing camera van de Pixel 6 Pro.
  • Beveiliging: Net als de Pixel 7 voegt de Pixel 7 Pro gezichtsontgrendeling toe – een functie die ontbrak sinds het debuut op de Pixel 4-lijn. De Pixel 7 Pro zal uiteindelijk ook een ingebouwde VPN bevatten.

Kan de Google Pixel 7 serie draadloos en omgekeerd draadloos opladen?

Net als de meeste andere nieuwe telefoons, kunnen de nieuwe Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro draadloos opladen met de Qi-standaard. Hierdoor kun je je telefoon opladen zonder een oplaadkabel aan te sluiten. Leg je telefoon gewoon op een draadloze oplaadstandaard of een oplaadmatje en je kunt aan de slag.

Je moet wel Google’s Pixel Stand-accessoire gebruiken om je Pixel 7 en Pixel 7 Pro op te laden met de hoogste draadloze oplaadsnelheden. Anders zal je Pixel-telefoon alleen opladen met 15W, wat ongeveer is wat je krijgt bij veel andere vlaggenschip-telefoons die er zijn.  Naast draadloos opladen ondersteunen de nieuwe Pixel-telefoons ook de functie “reverse wireless charging”  waarmee je andere apparaten draadloos kunt opladen. Het kan andere Qi-gecertificeerde apparaten opladen met een snelheid van 5W. Je kunt deze functie gebruiken om bijvoorbeeld je draadloze oortjes op te laden wanneer deze bijna leeg zijn. Of je laadt de telefoon op van iemand anders. Zowel de draadloze als omgekeerde draadloze oplaadfuncties werken zelfs wanneer je een hoesje om je Pixel-telefoons gebruikt.

Is de Google Pixel 7 waterdicht?

De nieuwe Pixel 7 en Pixel 7 Pro hebben een IP68-rating voor stof- en waterbestendigheid gekregen. Net als de meeste andere smartphones uit deze prijsklasse is ook de Pixel 7-serie niet helemaal waterdicht. Dit betekent dat de telefoons niet helemaal immuun zijn voor water, maar ze zijn waterbestendig en kunnen de meeste natte situaties goed aan. Een IP68-classificatie betekent dat de Pixel 7-serie het hoogste niveau van stofbescherming heeft en je kunt ze onderdompelen in maximaal 1,5m water voor maximaal 30 minuten. Hoe verhoudt zich dat tot andere vlaggenschepen op de markt? Nou, ze zijn op gelijke voet met veel andere telefoons, waaronder de iPhone 14 Pro, de Galaxy S22 Ultra.

Is de Google Pixel 7 de upgrade waard? De conclusie

Hoewel sommige updates voor de Pixel 7 serie minimaal zijn, heeft Google nog steeds genoeg gedaan om zijn nieuwste Pixel toestellen een duidelijke winnaar te maken in vergelijking met de Pixel 6 serie. Met de krachtige Tensor G2-processor, gezichtsontgrendeling, tal van optimalisaties en nieuwe functies, plus de prachtige nieuwe kleurstelling is het toch echt een upgrade te noemen. – is het de betere keuze van de twee telefoons. Dat gezegd hebbende, de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro zijn nog steeds een solide keuze, maar de Google 7 series is toch wel degelijk een upgrade.