Hoe kun je automatisch schakelen op AirPods uitzetten?

automatisch schakelen op Apple AirPods uitzetten

Automatisch schakelen op AirPods uitzetten is mogelijk. Sinds de introductie van iOS 14 bieden AirPods de mogelijkheid om automatisch te schakelen tussen iPhones en iPads. Dit is onder bepaalde omstandigheden ongewenst en kan daarom worden gedeactiveerd. iOS 14 in combinatie met de huidige AirPods-firmware 3A283 maakt gemakkelijk schakelen tussen meerdere apparaten mogelijk. Dit zorgt voor een soepele overgang van iPhone naar iPad – en in de toekomst ook naar Mac.

Maar mocht de functie voor problemen zorgen of simpelweg niet gewenst zijn, dan kan deze eenvoudig worden gedeactiveerd. Zeker als je vaak wisselt tussen meerdere iOS-apparaten, kan deze automatische omschakeling vervelend zijn.

iOS 14: automatisch schakelen op AirPods uitzetten

Het uitschakelen moet afzonderlijk worden gedaan op elk apparaat waarbij de automatische verbinding van AirPods niet gewenst is.

  • Om deze functie uit te schakelen, moet u de AirPods op het gewenste apparaat aansluiten. Vervolgens open je de instellingen op de  iPhone of iPad.
  • Tik op “Bluetooth“.
  • Tik op de kleine “i” naast de aangesloten AirPods.
  • Selecteer “Verbinden met deze iPhone” of “Verbinden met deze iPad.
  • Hier kunt u nu kiezen of de verbinding automatisch moet zijn of dat de AirPods alleen automatisch verbinding moeten maken als ze voor het laatst met het geselecteerde apparaat waren verbonden. Deze nieuwe functie vereist minimaal firmware 3A283. Het is compatibel met AirPods (2e generatie) en AirPods Pro. Momenteel worden iOS 14 en iPadOS 14 ondersteund. In de toekomst krijgt macOS Big Sur de functie ook. Alle apparaten moeten zijn geregistreerd met dezelfde Apple ID. Volgens Apple moet de Apple ID worden beschermd met tweefactorauthenticatie.

De automatische omschakeling is bijvoorbeeld handig bij het bekijken van een video op de iPad en vervolgens het aannemen van een oproep op de iPhone. In dit geval maken de AirPods automatisch verbinding met de iPhone om met de beller te praten.