HUAWEI Mate 20 Pro in rood

Huawei-Mate20-Pro-rood

Hoewel het nieuwe jaar 2019 voor ons al is begonnen, bereidt China zich nog steeds voor op het nieuwjaar in februari. Bronnen uit China onthulden dat Huawei zich voorbereidt op de lancering van een Mate 20 Pro in rood (Fragrant Red). Ook komt er een versie in Comet Blue. Dit betekent dat de telefoon vanaf dat moment beschikbaar zal zijn in ten minste zeven verschillende kleuren.

Verwachting is dat Huawei de Huawei Mate 20 Pro in het rood gaat lanceren op 5 februari, het Chinese Nieuwjaar. Hoewel er een afbeelding is van de rode telefoon, zijn er over de komeetblauwe variant tot nu toe alleen nog maar geruchten.

De Huawei Mate 20 Pro is momenteel het vlaggenschip van het Chinese telecom bedrijf en is voorzien van een Kirin 980-chipset, UD-vingerafdrukscanner en krachtige drievoudige camera opstelling op de achterkant. Het bedrijf voorspelde 5 miljoen eenheden van deze telefoon te gaan verkopen. De toevoeging van de nieuwe kleuren zal een extra impuls toevoegen om deze doelstelling daadwerkelijk te halen. Dit tezamen met de onlangs gelanceerde Nova 4.

Opvallend is te noemen dat Huawei in 2018 ruim 200 miljoen smartphones verkocht. Hiermee is Huawei een definitief een enorm grote speler op de smartphonemarkt geworden.

Huawei, heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Huawei wil de grootste smartphone fabrikant ter wereld worden. In augustus bleek al dat Huawei inmiddels Apple is voorbijgestreeft en nu de 2e smartphone fabrikant is achter Samsung. Samsung had bij de laatste marktaandeelcijfers in augustus een marktaandeel van 19%, Huawei 13% en Apple 11%.