Telefoons met beste batterijduur

smartphone-met-een-lange-accuduur

Welke smartphones met een lange accuduur zijn er? Als je de beste batterijduur op een smartphone wilt, zijn dit de telefoons waarmee je begin 2019 rekening moet houden.

De batterijcapaciteit wordt gemeten in mAh. Hoe hoger de mAh van een batterij, hoe hoger de technische capaciteit. Maar de telefoons met de hoogste mAh zijn niet altijd de telefoons met de beste batterijduur of accuduur.

Het hangt mede af van hoe efficiƫnt de processor is in combinatie met de software, en hoeveel je daadwerkelijk van je telefoon gebruikt. Dure high-end telefoons zijn vaak sneller en hebben betere beeldschermen, maar dit betekent dat de levensduur van de batterij normaal gesproken korter is.

Telefoons met prachtige QHD-schermen zullen de levensduur van de batterij dus sneller verminderen dan telefoons met schermen met een lagere resolutie. Als je een langere levensduur van de batterij wilt, moet je misschien genoegen nemen met een telefoon uit het middensegment.

Veel telefoons hebben tegenwoordig een adapter waarmee je snel kunt opladen. Goedkopere telefoons uit het middensegment zijn vaak wel smartphones met een lange accuduur, maar kunnen vaak niet snel worden opgeladen. Controleer dit voor je een telefoon koopt om teleurstelling te voorkomen.

Top 5 smartphones met een lange accuduur

De onderstaande 5 telefoons komen uit verschillende testen van de batterij van de smartphone steeds al beste uit de test. Het zijn dus allemaal smartphones met een lange accuduur.

1. Moto G7 Power

Batterijgrootte: 5000 mAh

De naam van de telefoon zegt het eigenlijk al. Power. De telefoon is voorzien van een 5000mAh batterij en hierdoor is het mogelijk om ruim 14 uur in de lucht te zijn zonde te hoeven opladen. De Moto G7 Powervan Motorola is een telefoon uit het middensegment.

2. Huawei Mate 20 Pro

Batterijgrootte: 4200mAh

Budgettelefoons met grote batterijen en schermen met een lage resolutie staan normaal gesproken bovenaan in een top 5 als deze. Niets is echter minder waar, de Huawei Mate 20 Pro is een telefoon uit het hogere segment.

Huawei heeft geweldig werk verricht met betrekking tot de levensduur van de batterij, maar de telefoon zelf is ook een topper. Het apparaat heeft een geweldig scherm, drie uitstekende camera’s aan de achterkant en zelfs omgekeerd draadloos opladen om de telefoon van iemand anders van stroom te voorzien.

3. Huawei P30 Pro

Batterijgrootte: 4200mAh

Met dezelfde batterij als de Mate 20 Pro presteert de P30 Pro vrijwel identiek als het op batterijduur aankomt. Ook de P30 Pro is een telefoon uit het hogere segment met absoluut verbluffende camera’s die 10x optische zoom kunnen bereiken.

4. Moto E5 Plus

Batterijgrootte: 5000 mAh

Deze telefoon heeft een uitstekende levensduur van de batterij. Dit komt door de relatief lage specificaties en de zeer grote batterij van 5000 mAh. De Moto E5 Plus is een telefoon uit het lagere segment. Je levert dus prestaties van je telefoon in voor langere accuduur. Echter is deze telefoon wel voor een hele lage prijs te koop en heeft toch een groot 6-inch scherm.

5. Huawei Mate 20 X

Batterijgrootte: 4000mAh

Met een enorme batterij is dit vlaggenschip van Huawei een grotere schermvariant van de Mate 20 Pro. Het heeft dezelfde uitstekende camera’s, en heeft bovendien een hoofdtelefoonaansluiting en een kleinere “notch”‘. Huawei beschouwt deze telefoon als hun gaming telefoon met een 7,2 inch beeldscherm. Een zeer goede high-end telefoon dus. Nadeel is dat deze telefoon in Nederland officieel niet te krijgen is.