Honor 20 Lite releasedatum

Honor 20 Lite

De Honor 20 Lite is aangekondigd. De eerste telefoon uit de Honor 20 serie beschikt over een driedubbele camera aan de achterzijde en een “screen to body” ratio van meer dan 90%. Als dit de Lite-versie is, zou je je afvragen wat de Honor 20 Pro dan wel niet voor specs gaat krijgen.

“Drievoudige camera, “triple the fun” is de slogan voor de eerste Honor 20 smartphone en het is niet bepaald moeilijk te begrijpen waarom. Het is niet de eerste smartphone in het middensegment met drie achterste camera’s (zie ook bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A7), maar je kunt er grote dingen van verwachten.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 24 megapixels en een diafragma van f / 1,8. Dit gaat gepaard met een dieptesensor van 2 megapixels en een ultragroothoeklens van 8 megapixels. Het lijkt een soortgelijke opzet te zijn als bij de Huawei P30 Lite, wat niet zo verrassend is aangezien Honor onderdeel is van Huawei.

De camerasoftware heeft net als de hardware een revisie gehad. Honors nieuwste smartphone kan AI-herkenning gebruiken voor 500 scenario’s in 22 categorie├źn. Honor belooft kwaliteitsfoto’s met weinig licht te produceren in 6 seconden met zijn “Super Night Shot” modus.

Draai het apparaat om en je ziet aan de voorkant een 32-megapixel camera met AI.

Het scherm is ook zeer indrukwekkend met 6.21-inch in een hoge 19.9: 9 verhouding. De resolutie is 2340 bij 1080 pixels. Met randen van 1,8 mm aan weerszijden van het scherm overschrijdt de “screen-to-body” ratio zoals gezegd zelfs de 90%.

In de telefoon bevindt zich een Kirin 710-chipset met GPU Turbo 2.0. Verder heeft het apparaat 128 GB opslag (met ondersteuning voor micro SD-kaarten tot 512 GB) en 4 GB RAM. Op de telefoon zal EMUI 9 draaien – de nieuwste Android-skin van het moederbedrijf, Huawei.

Honor 20 Lite vanaf wanneer verkrijgbaar?

De Honor 20 Lite zal te koop zijn vanaf 15 mei voor een adviesprijs van slechts 299 Euro. De Honor 20 Lite is de opvolger van de Honor 10 Lite. Deze telefoon heeft zich inmiddels ook enorm bewezen als een goede budget smartphone. De Honor 10 Lite is overigens pas sinds januari 2019 in Nederland verkrijgbaar is.