Verschil tussen de Nest Mini en de Home Mini van Google

verschil tussen de Google Nest Mini en de Google Home Mini

Verschil tussen de Nest Mini en de Home Mini – De tweede generatie van de kleinste Google Assistant-luidspreker van Google is verschenen in de vorm van de Google Nest Mini. De Google Nest Mini vervangt de Google Home Mini, en hoewel ze erg op elkaar lijken, zijn er een paar verschillen en een paar upgrades. Dit is hoe de Nest Mini zich verhoudt tot de Home Mini.

Wat is hetzelfde bij de Nest Mini en Home Mini?

De Google Nest Mini en Home Mini hebben hetzelfde schattige puck-achtige ontwerp en ze hebben ook dezelfde afmetingen. Ze zijn allebei rond met een stoffen bekleding en ze zijn allebei voorzien van led-lampjes aan de bovenkant. Deze lampjes lichten op wanneer Google Assistant wordt geactiveerd. De twee apparaten bieden ook dezelfde hoofdfuncties omdat ze allebei een ingebouwde Google Assistent hebben, net als de andere Google Home-apparaten. Hiermee kun je muziek afspelen, smarthome-apparaten bedienen en Google vrijwel elke vraag stellen die je maar wilt.

In principe is de prijs ook hetzelfde voor de Home Mini en de Nest Mini, beide apparaten kosten € 39. Omdat de Nest Mini net uitgekomen is, is het natuurlijk mogelijk dat je aanbiedingen gaat vinden voor de Home Mini.

Wat is het verschil tussen de Nest Mini en Home Mini?

Het zou weinig zin hebben om een ​​model van de tweede generatie uit te brengen als er geen verbeteringen waren, dus het is niet verwonderlijk dat de Nest Mini enkele upgrades ten opzichte van de Home Mini biedt.

  • Ontwerp. Hoewel het hoofdontwerp tussen de Google Home Mini en de Nest Mini hetzelfde is, voegt de Nest Mini een schroefbevestiging aan de achterkant toe. Hierdoor kan het apparaat aan de muur worden opgehangen. Dit maakt de Nest Mini veel flexibeler als het gaat om plaatsing, aangezien de optie voor wandmontage is ingebouwd. Veel beter dan dat er een extra accessoire nodig is, zoals bij de Home Mini.
  • Duurzaamheid. Bovendien is de Nest Mini duurzamer gemaakt dan de Home Mini. Hij is namelijk gemaakt van 35 procent gerecycled plastic, terwijl de stof is gemaakt van gerecyclede flessen.
  • Besturing. De Google Home Mini heeft een fysieke dempknop voor de microfoon. Ook is het mogelijk om het volume te regelen met een tik op elke kant van het apparaat. De Nest Mini heeft ook een fysieke dempknop voor de microfoon, maar de volumeknoppen bevinden zich nu naast de LED-lampjes aan de bovenkant van het apparaat. Tevens is er een ingebouwde ultrasone detector die oplicht wanneer je hand nadert.
  • Geluid. De Google Home Mini is een geweldig klein apparaat als toegangspunt tot Google Home, maar de geluidskwaliteit is niet zo goed als de andere apparaten in het assortiment. Prima voor achtergrondmuziek en voor het beantwoorden van je vragen, maar niet per se een apparaat waarmee je dagelijks naar muziek luistert. De Google Nest Mini hoopt dat te verbeteren met nieuwe hardware en een 40 procent betere basweergave in vergelijking met de Home Mini.
  • Functies en hardware. Naast geluidsverbeteringen voegt de Nest Mini een derde microfoon toe in vergelijking met de Home Mini. Google beweert dat hierdoor het model van de tweede generatie beter en sneller op spraak kan reageren dan het originele model.

Conclusie

De Google Nest Mini behoudt het schattige, compacte ontwerp van de Home Mini dat we kennen en waarderen. Echter, het apparaat is duurzamer geproduceerd. Tevens wordt het gemak van een ingebouwde muurbeugel toegevoegd. Het apparaat van de tweede generatie verbetert ook de geluidskwaliteit en voegt meer controle op het apparaat toe. Ook is er een extra microfoon toegevoegd voor een betere stemrespons, met behoud van dezelfde prijs.

De Nest Mini is de betere keuze je tussen beide moet kiezen. Als je een upgrade overweegt, krijg je een aantal goede verbeteringen ten opzichte van je Home Mini. Echter deze verbeteringen zijn niet voor iedereen de moeite waard. Het is wellicht beter om de Nest Mini te beschouwen als een extra Google Assistent-apparaat in je huis, in plaats van een vervanging van de Home Mini. De Home Mini is namelijk nog steeds geweldig apparaat. Voor een upgrade is het verschil tussen de Nest Mini en Home Mini erg persoonlijk. De ene persoon zal de verbeterde microfoon en de voller klinkende muziek erg prettig vinden. De andere persoon zal dat een minder belangrijke upgrade vinden.