Problemen met de PS5 controller

problemen met de PS5 controller

Nadat de Playstation 5 was gelanceerd, kwamen er herhaaldelijk meldingen van kinderziektes met de nieuwe Sony console. Nu zijn er de eerste meldingen van problemen met de PS5 controller. Het betreft hier een defect aan de “adaptive triggers” van de controllers.

Deze adaptieve triggers genereren hun weerstand met een mechanisme van kunststof wielen en veren. Deze componenten slijten op lange termijn en hoe harder en vaker de speler de triggers bedient, hoe meer ze op de proef worden gesteld.

Aangezien de componenten van de adaptieve triggers van de dualsense-controllers van de Playstation 5 zwaardere belastingen moeten weerstaan ​​dan die van andere controllers, komen de eerste meldingen van falende adaptieve triggers nu al binnen. Dit valt onder andere te lezen op Reddit.

Sommige PS5 dualsense-controllers hebben hun adaptieve triggerfuncties verloren

Een Reddit-gebruiker schrijft dat hij tijdens het spelen van Marvel’s Spider-Man: Miles Morales plotseling zijn R2-trigger voelde breken en vervolgens loslaten. Het voelde waarschijnlijk alsof het interne mechanisme van de weerstand defect was. Toen bleef alleen de normale, niet-adaptieve functie van de trigger over. Bij een andere gebruiker moet de R2-trigger worden geactiveerd na de minste aanraking en de trigger zelf zou merkbaar losser in de controller-shell zitten dan voorheen. Over het algemeen zou je kunnen proberen deze problemen zelf op te lossen. Echter, een vervanging van de controller binnen de productgarantie rechtstreeks bij Sony is een beter idee.

Hoeveel problemen met de PS5 controller zijn er?

Er moet echter ook worden vermeld dat de aantallen van deze defecten niet precies bekend zijn. Hoeveel mensen dit precies meemaken, kan dus niet precies worden gezegd. De defecte adaptive triggers kunnen nog steeds binnen de zogenaamde producten met kinderziektes kunnen vallen. Het zou dus voorbarig zijn om te willen stellen dat dit probleem een ​​algemeen constructieprobleem is van de dual-sense controller. Sony heeft in ieder geval nog geen verklaring afgegeven over de problemen met de PS5 controller.

GamesGames