Je Chromebook is een gaming laptop vanaf nu, zegt Google

Chromebook is gaming laptop

Je Chromebook is een gaming laptop? Als je aan gamingplatforms denkt, denk je misschien aan consoles, en dan aan pc’s en misschien zelfs smartphones. Maar Google probeert ervoor te zorgen dat je ook Chromebooks in die lijst opneemt. Het bedrijf heeft een aantal wijzigingen benadrukt die het aanbracht in zijn computerplatform om er een beter spelplatform van te maken.

Het verborgen Premium-gedeelte in de Play Store is nu officieel en live, en je kunt games zien waarvan Google denkt dat je ze op je Chromebook wilt spelen. De games zelf zijn niet bijzonder indrukwekkend, omdat het eigenlijk meer mobiele games zijn. Misschien hoopt Google dat gamen op Chromebooks genoeg aanslaat voor ontwikkelaars om games te gaan maken die passen bij de naam premium. Het zou echter leuk geweest zijn om bij de lancering een premium game te hebben.

Chromebook is een gaming laptop met welke gaming platforms?

Als de Play Store niet jouw ding is, benadrukt Google ook nieuwe voordelen voor Chromebook-bezitters. Je kunt Stadia Pro, het game platform van Google, nu drie maanden gratis krijgen als je een Chromebook hebt die in juni 2017 of later is gemaakt. Google zegt dat Chromebooks die vóór die datum zijn gelanceerd, waarschijnlijk geen optimale ervaring bieden. Het Pixelbook, Pixel Slate en Pixelbook Go komen allemaal in aanmerking voor Stadia, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je er zo één hebt. Google voegt eraan toe dat er meer updates op komst zijn. Deze updates heeft Google ook echt nodig om te concurreren met andere spelplatforms. Niet alleen Windows-pc’s en consoles, maar ook iPad’s.

Google benadrukt verder ook de beschikbaarheid van Nvidia’s GeForce Now. Dit is de games streamdienst van NVIDIA, en hier zijn games beschikbaar speciaal voor Chromebooks. Ook zijn er speciale gaming controllers beschikbaar voor de Chromebook, de zogenaamde Google Stadia controllers.