Fitnesstracker van OnePlus aangekondigd | De OnePlus Band

Fitnesstracker van OnePlus - OnePlus Band

OnePlus heeft zijn eerste fitnesstracker onthuld. De OnePlus Band komt vooralsnog enkel in India uit en kost omgerekend zo’n €30. Het gezondheidsaccessoire heeft onder meer een sensor om de zuurstofwaarde in je bloed te meten.

OnePlus Band officieel gepresenteerd

Een grote verrassing is de onthulling niet. Eind vorig jaar liet OnePlus mede-oprichter Pete Lau al weten begin 2021 met een fitnesstracker te komen. De OnePlus Band heeft een langwerpig design, kost ongeveer €30 en is verkrijgbaar in het zwart. Het bandje is verwisselbaar: er is keuze uit drie kleuren. Deze bandjes moeten los aangeschaft worden.

OnePlus Band in vogelvlucht:

  • 1,1 inch-amoled-scherm met touchscreenbediening
  • Keuze uit tientallen wijzerplaten
  • OnePlus-fitnesstracker is licht (10,3 gram)
  • Meerdere gezondheidssensoren, waaronder hartslagmeter
  • Waterdicht
  • Bij de introdutie nog niet in Nederland verkrijgbaar

De OnePlus Band heeft een amoled-scherm met resolutie van 294 bij 126 pixels. De wijzerplaat, de informatie die je op het scherm ziet, is aanpasbaar. Sommige wijzerplaten zijn sportgericht en laten bijvoorbeeld zien welke workout je momenteel volgt, een andere toont de zuurstofwaarde in je bloed. Er zijn in totaal 37 wijzerplaten beschikbaar.

De OnePlus band is meer een fitnesstracker dan een smartwatch

De OnePlus Band is heel erg gericht op gezondheid. Dit blijkt onder meer ook uit de aanwezigheid van meerdere gezondheidssensoren. De OnePlus Band kan bijvoorbeeld de zuurstofwaarde in je bloed registreren en je hartslag in kaart brengen. Ook heeft de lichte fitnesstracker een slaaptracker. Deze registreert hoe je slaapt en probeert je nachtrust te verbeteren. Met deze functies is wel duidelijk dat het meer een fitnesstracker is dan een complete smartwatch.

Verder zijn er 12 verschillende sportmodi beschikbaar. Deze activeer je op het moment dat je hardlopen of fitnessen gaat. De OnePlus Band is dankzij de IP68-certificering waterdicht en heeft bluetooth 5.0 om te verbinden met smartphones. Dankzij de koppeling kun je bijvoorbeeld muziek bedienen vanaf de OnePlus Band. Mensen met een OnePlus-telefoon kunnen ook gebruikmaken van diverse exclusieve OnePlus-functies, zoals Zen Mode.

Vooralsnog is de OnePlus Band dus nog enkel in India verkrijgbaar. Of de fitnesstracker naar andere markten komt, is nog onbekend.

Vergelijkbare fitnesstrackers

Fitnesstrackers heb je in allerlei soorten en maten en gebruik je voor het controleren van je gezondheid. Het accessoire houdt onder meer bij hoe actief je bent en hoe effectief je nachtrust was. Fitnesstrackers die in dezelfde categorie vallen als de OnePlus Band, zijn onder andere de Mi Band 5 van Xiaomi en Galaxy Fit 2 van Samsung.