Nieuwe Iphone SE en Airpods Pro 2 releasedatum

We hebben geruchten gehoord over nieuwe iPads en natuurlijk de iPhone 13, die ergens in 2021 worden gelanceerd, maar het lijkt erop dat Apple nog meer verrassingen voor ons in petto heeft. Het gaat hierbij namelijk om de nieuwe iPhone SE en de nieuwe AirPods Pro 2.

Volgens het Japanse blog MacOtakara, zouden de nieuwe iPhone SE en AirPods Pro 2 in april kunnen worden gelanceerd. MacOtakara heeft het vaak bij het rechte eind.

Nieuwe AirPods Pro 2

Het is logisch dat we een paar nieuwe AirPods Pro 2’s zien, aangezien de originele AirPods Pro in oktober 2019 verscheen, en Apple werkt zijn apparaten vaak elk jaar bij. We hebben de afgelopen maanden geruchten gehoord over wat de nieuwe hoofdtelefoon zou kunnen brengen.

Van wat we tot nu toe weten, zal het ontwerp van de nieuwe AirPods Pro evolueren om het compacter te maken. Volgens sommige geruchten zou Apple nog meer ingekort worden en zich richten op een meer afgeronde vorm.

Afgezien van deze details hebben we relatief weinig informatie. De informatie van MacOtakara concentreert zich op het ontwerp van de AirPods Pro-oplaadcase. Volgens het Japanse blog zou de nieuwe behuizing 21 millimeter dik blijven, maar van 45,2 hoog naar 46 en van 60,6 breed naar 54. Met deze wijziging zou de behuizing dus meer vierkant dan rechthoekig worden. Deze verandering van ontwerp van de behuizing verklaart waarschijnlijk de verandering van de vorm van de koptelefoon zelf.

Releasedatum nieuwe iPhone SE in 2021

Wat de iPhone SE betreft, richt het gerucht zich ook op de datum: april 2021. Het biedt ook een interessant detail. In het rapport wordt er naar verwezen als “iPhone SE 3”, oftewel de derde generatie. Wat eerder niet samenvalt met het idee dat Apple een variant zou kunnen lanceren die groter is dan de huidige SE.

We weten in ieder geval dat het voorjaar van 2021 hectisch zal worden voor Apple. Sinds vorig jaar verwachten we veel lanceringen, waaronder AirTags, een nieuwe Apple TV, AirPods Pro, AirPods, een nieuwe iPad, een nieuwe iPad Pro.

De releasedatum van de iPhone SE (2021) in april 2021 zou overeenkomen met de releasedatum van zijn voorganger, maar de eerste iPhone SE arriveerde in 2016, dus het is moeilijk te voorspellen wanneer we het volgende model echt zullen zien. De bekende analist Ming-Chi Kuo heeft zelfs gezegd dat de volgende iPhone SE pas in de tweede helft van 2021 zal verschijnen.