Google stopt met Chromecast Audio

Google-stopt-met-Chromecast-Audio

Google heeft bevestigd dat het stopt met de Chromecast Audio.In een verklaring die is verzonden naar de website Android Police, zei het bedrijf:

Ons productportfolio blijft evolueren en we hebben nu een verscheidenheid aan andere producten voor mobiele gebruikers om van audio te genieten. We zijn daarom gestopt met het produceren van onze Chromecast Audio-producten. We blijven ondersteuning bieden voor Chromecast Audio-apparaten, zodat gebruikers kunnen blijven genieten van hun muziek, podcasts en meer.

Chromecast Audio was een kleine en betaalbare manier om audio van je telefoon naar een paar actieve luidsprekers met een line-in of optische ingang te streamen. Het apparaat gedroeg zich op dezelfde manier als een gewone Chromecast. Je kan audio van ondersteunde apps via je wifi netwerk naar het apparaat casten, die vervolgens via de luidsprekers kan worden afgespeeld.

Oorzaak stoppen chromecast audio

Vanwege de enorme groei in verkoop van actieve bluetooth luidsprekers van de laatste jaren, ziet Google waarschijnlijk niet veel waarde meer in het voortzetten van de verkoop van de Chromecast Audio.

Het blijft echter nog steeds een van de goedkoopste en de beste manieren om audio van je telefoon naar je niet-actieve luidsprekers te sturen. En hoewel Google stopt met Chromecast Audio producten te produceren, kun je er misschien binnenkort nog wel een voor heel weinig aanschaffen.