Releasedatum van de iPhone XI

Releasedatum- Phone XI of 11

Wat is de releasedatum van de iPhone XI? Dat is nog niet geheel duidelijk. Apple zal in 2019 wel drie nieuwe iPhones uitbrengen om de huidige iPhone XS Max, XS en XR te vervangen.

Het beste model van de drie nieuwe iPhones zal drie camera’s hebben, terwijl de andere twee dubbele camera’s zullen hebben. De Wall Street Journal maakt dit bekend.

De Wall Street Journal onthult niet veel meer dan dat. Echter, via andere bronnen is al een vroeg conceptbeeld getoond van hoe een triple-camera-iPhone eruit zou kunnen zien. Hoewel deze bron geen specifieke details geeft over wat de derde camera kan doen, wijzen de verwachtingen en geruchten erop dat het een ultragroothoek camera is met een gezichtsveld vergelijkbaar met wat je krijgt met een GoPro camera.

Heel wat telefoonfabrikanten hebben al een ultragroothoekcamera op hun telefoon: de Huawei Mate 20 Pro heeft er één, de LG V40 ook. De beeldkwaliteit is echter niet zo goed op deze ultragroothoekcamera’s en de verwachting is dat Apple een meer verfijnde beeldkwaliteit gaat bieden.

De overgang van Apple naar telefoons met 2 of 3 camera’s is zeer opmerkelijk. Tot voor kort legde Apple er juist de nadruk op hoe goede foto’s je kunt maken met een enkele camera. 

Apple overweegt ook om het LCD-scherm van de XR te laten vallen ten gunste van een OLED-scherm. OLED-schermen hebben meestal een hoger contrast en tonen levendigere, meer verzadigde kleuren. Momenteel hebben de iPhone XS en XS Max al OLED-schermen, maar het XR-model heeft nog een LCD-scherm.

Iphones 2019 op een rij

Op basis van de verkregen informatie tot nu toe, is hier een korte samenvatting van de drie nieuwe 2019 iPhones (iPhone XI-serie of iPhone 11 serie):

Het topmodel, de iPhone XI Max: OLED-scherm, triple camerasysteem
De normale iPhone XI: OLED-scherm, dubbele camera
De nieuwe iPhone XR 2019: OLED-scherm, dubbele camera

Het is belangrijk om te vermelden dat Apple op dit moment in de productie-tijdlijn de telefoons nog altijd niet heeft gefinaliseerd, dus wijzigingen zijn nog zeker mogelijk. Maar de kans is zeer groot dat het deze kant op gaat met de iPhone 11. Pas als de releasedatum van de iPhone XI dichterbij komt zullen we meer weten.