Kan een iPhone 14 andere telefoons opladen?

Kan een iPhone 14 andere telefoons opladen

Ondersteunt de Apple iPhone 14-serie draadloos en omgekeerd draadloos opladen(reversed wireless charging), oftewel kan een iPhone 14 andere telefoons opladen?

De iPhone 14-serie is officieel uit, met nieuwe modellen die verschillende hardware-upgrades en softwareverbeteringen met zich meebrengen. De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn de interessantere upgrades. Ze brengen veel opvallende veranderingen met zich mee, waaronder de nieuwe pilvormige inkeping met Dynamic Island, een 48MP Quad Bayer-hoofdsensor, een A16 Bionic-chipset en een superhelder display. Maar ondersteunt de nieuwe iPhone 14-serie draadloos opladen en omgekeerd draadloos opladen?

De nieuwe iPhone 14-serie biedt ondersteuning voor draadloos opladen. Hij ondersteunt zelfs twee standaarden: Apple’s eigen MagSafe magnetische draadloze oplaadoplossing en het traditionele Qi draadloos opladen. Als je het snelst draadloos wilt opladen, heb je een MagSafe-lader nodig. Deze wordt magnetisch aan je iPhone bevestigd en biedt een oplaadsnelheid tot 15 W. Je kunt je iPhone 14 ook opladen met elke Qi-gecertificeerde draadloze oplader. Deze laadt echter veel langzamer op, met een maximum van 7,5 W. De draadloze oplaadsnelheid van de iPhone 14 is niets om over naar huis te schrijven. Er zijn telefoons zoals de OnePlus 10 Pro die draadloze oplaadsnelheden tot 50W bieden – sneller dan wat de iPhone 14 kan beheren via de bekabelde verbinding (tot 20W).

Omgekeerd draadloos laden iPhone 14

En hoe zit het met omgekeerd draadloos opladen? Helaas kan je iPhone 14 je AirPods of smartwatch niet draadloos opladen. Omgekeerd draadloos opladen of stroom delen is iets dat we hebben gezien in andere apparaten, maar met de iPhone 14 andere telefoons opladen is helaas nog niet mogelijk.

Kortom, de nieuwe iPhone 14-serie biedt ondersteuning voor draadloos opladen. Wil je op de hoogste snelheid laden dan moet je geld uitgeven aan een MagSafe-lader. Je kunt de telefoon opladen met je bestaande Qi-gecertificeerde lader, maar het zal opladen met de helft van de snelheid die je krijgt van MagSafe. De nieuwe iPhone 14 modellen worden niet geleverd met een lader in de doos, dus vergeet niet om een van de beste iPhone 14 laders op te halen.