LG Wing smartphone met draaiend tweede scherm

LG Wing

LG heeft vandaag met de Wing smartphone zijn eerste smartphone van het “Explorer Project” onthuld, genaamd de Wing. De nieuwe LG Wing 5G heeft een uniek draaibaar en tweede scherm. Deze telefoon belooft een ongekende ervaring met meerdere schermen te bieden.

De LG Wing wordt geleverd met een 6,8-inch FHD + P-OLED FullVision hoofd display en een secundair 3,9-inch G-OLED-scherm. Je kunt overschakelen naar de draaimodus met slechts een simpele schuif om het hoofdscherm 90 graden te laten draaien en ondersteunde apps op beide schermen te gebruiken. Het is ook mogelijk om twee apps tegelijkertijd op de twee schermen te laten draaien. Met video-apps die zijn geoptimaliseerd voor de LG Wing, kun je het secundaire beeldscherm ook als mediacontroller gebruiken.

Naast het bieden van een werkelijk unieke multitasking-ervaring, kan het tweede scherm op de LG Wing zelfs worden gebruikt als een handige handgreep met de speciale Gimbal-modus. LG beweert dat het scharniermechanisme van de telefoon zeer duurzaam is en betrouwbaar is gebleken, zelfs na 200.000 keer draaien tijdens het testen.

Overige specificaties LG Wing smartphone

Laten we het nu hebben over de rest van de belangrijkste technische specificaties van de telefoon. De LG Wing wordt aangedreven door een Snapdragon 765G-chipset, gekoppeld aan 8 GB RAM en 256 GB intern geheugen. Het wordt geleverd met een drievoudige camera aan de achterkant, met een 64 MP hoofdsensor, 12 MP ultragroothoek “Big Pixel” -lens en een 13 MP ultragroothoeklens. De telefoon beschikt ook over een 32 MP pop-up selfie-camera, een ingebouwde vingerafdruksensor en een 4000 mAh-batterij. Er is ook ondersteuning voor Qualcomm Quick Charge 4.0+, evenals ondersteuning voor draadloos opladen.

LG weet nog niet hoeveel de telefoon gaat kosten of wanneer de releasedatum van de LG Wing smartphone is. Als we geruchten mogen geloven, zou de telefoon rond de 950 Euro kunnen gaan kosten. Hierdoor  zal de telefoon in directe concurrentie komen met enkele van de beste Android-telefoons op de markt. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de Galaxy S20 van Samsung en de OnePlus 8 Pro.