Oneplus Nord en andere middenklasse telefoons

Vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S20 Ultra, iPhone 11 Pro overschrijden al gauw de grens van 1.000 euro. Smartphones die zo duur zijn, zijn voor velen niet betaalbaar. Dit is de reden waarom veel fabrikanten steeds vaker kiezen voor middenklasse telefoons die veel hoogwaardige functies bieden en toch goedkoop blijven.

De splinternieuwe OnePlus Nord is precies zo’n smartphone. Het biedt onder andere de smartphone 5G, een hoge verversingssnelheid en een werkgeheugen van 12 GB. Als u niet wilt wachten op de start van de verkoop begin augustus of geen OnePlus-smartphone wilt, wat zijn dan de alternatieven voor de OnePlus Nord?

Moto G 5G Plus

Motorola heeft zich met de Motorola Edge weer op de smartphone markt gevochten. Dit vlaggenschip is echter relatief duur. De onlangs gelanceerde Moto G 5G Plus biedt een aantrekkelijker alternatief. Deze smartphone is ook een middenklasser en biedt vergelijkbare features als de OnePlus Nord.

De Moto G 5G Plus kan de sterke punten van de OnePlus Nord telefoon bijhouden: hij biedt niet alleen 5G, maar ook een beeldscherm met Full HD+ resolutie en een verversingssnelheid van 90 Hz. De kostprijs is ongeveer 350 euro voor de kleine geheugenversie (4/64 GB) iets goedkoper dan die van de OnePlus Nord. De 128 GB-versie van de Moto G 5G Plus komt ook op iets minder dan 400 euro.

De Moto G 5G plus:

Array

Xiaomi POCO F2 PRO

De Xiaomi is een middenklasser met een nog betere processor dan de OnePlus Nord. Enerzijds is de Poco F2 PRO van Xiaomi – de opvolger van de kaskraker Poco F1 – ook vrij nieuw. De smartphone is uitgerust met de Snapdragon 865-processor van 2019, die vooral wordt gebruikt in vlaggenschepen. De in totaal acht cores hebben een kloksnelheid tot 2,84 GHz en zouden 20 procent sneller moeten werken dan de voorganger. Er is ook 5G en een 5 megapixel in plaats van 2 megapixel camera. De Xiaomi Poco F2 zet de OnePlus Nord ook in de schaduw met zijn 30 watt snellaadtechnologie voor de 4700 mAh-batterij en een pop-up camera aan de voorkant. Maar de smartphone is met zo’n 430 euro wel iets duurder dan het OnePlus-toestel.

De Xiaomi POCO F2 PRO:

Array

Xiaomi MI 10 lite

Als het gaat om een ​​goedkoop alternatief voor de OnePlus Nord met vergelijkbare functies – vooral met betrekking tot de camera – heeft Xiaomi een ander model in zijn assortiment. De Xiaomi Mi 10 Lite 5G is pas sinds kort op de markt, en verschilt qua prijs maar een paar euro van de OnePlus Nord met een prijs van 350 euro.

Je moet het bij de Xiaomi MI 10 lite doen zonder een hoge verversingssnelheid. Desalniettemin heeft de Xiaomi-telefoon een zeer helder AMOLED-scherm dat diagonaal 6,57 inch meet. De Snapdragon 765G van Qualcomm werkt ook uitstekend. De hoofdcamera biedt vier lenzen.

Een hoofdcamera met 48 megapixels, een periscoop-telelens met 8 megapixels, een ultragroothoeklens met 2 megapixels, en een macrolens met 2 megapixels. De batterij is 4.160 mAh groot en laadt snel met 20 watt. De telefoon heeft ook een IP-certificering. Xiaomi scoort ook qua prijs goed: de adviesprijs bedraagt nl. ​​350 euro voor de Xiaomi Mi 10 Lite 5G.

De Xiaomi MI 10 lite:

Array

Het Apple alternatief voor middenklasse telefoons, de iPhone SE 2020

Werk je liever met iOS in plaats van met Android, dan is er ook voor jou een goede middenklasse smartphone te krijgen. Omdat Apple volledig vertrouwt op de omzet van dure vlaggenschepen, is er in het Apple-portfolio weinig middenklasse telefoons verkrijgbaar. Op dit moment alleen de iPhone SE 2020

Je moet het met de iPhone SE 2 doen zonder 5G, een hoge verversingssnelheid en een dubbele camera. De iPhone SE 2 biedt echter een zeer goed werkende processor die soepele prestaties levert en een enkele camera met bevredigende resultaten. De Apple-smartphone biedt ook een compact ontwerp en IP67-certificering (water- en stofbescherming). Dat vind je niet bij de OnePlus Nord. De iPhone SE 2 is momenteel verkrijgbaar voor 450 euro – een alternatief dat vooral gericht is op Apple-fans.

De Apple iPhone SE2:

Array

Al met al zijn er genoeg middenklasse telefoons verkrijgbaar die niet gelijk je portemonnee volledig legen. En deze middenklasse telefoons voldoen voor een groot deel van de smartphone gebruikers.