Wat is omgekeerd draadloos opladen?

Omgekeerd draadloos opladenn

Omgekeerd draadloos opladen of “reverse wireless charging”, wat bedoelen we daarmee? Als we het hebben over het opladen van de batterij van onze mobiele telefoon, zijn de eerste dingen die in je opkomen snelladen of  draadloos opladen. Echter, er is nog een andere optie die we ook in gedachten moeten houden en dat is omgekeerd draadloos opladen. Hoewel omgekeerd opladen niet zo nieuw is als het lijkt, zijn veel mensen niet op de hoogte van het bestaan ervan en weten ze meestal ook niet of hun telefoon wel of niet compatibel is met deze functie. Dus als je alles wilt weten over omgekeerd opladen en welke telefoons compatibel zijn, lees dan verder.

Wat is omgekeerd draadloos opladen?

Omgekeerd opladen is niets anders dan de mogelijkheid om de batterij van je mobiele telefoon op te laden met de batterij van een andere smartphone. Dus als bijvoorbeeld onze batterij bijna leeg is en we geen stekker bij de hand hebben, kunnen we onze telefoon opladen met een mobiele telefoon die omgekeerd opladen heeft. Dit is een hele mooie oplossing omdat niet iedereen evenveel mAh capaciteit heeft in de batterij van z’n telefoon.

Hoe omgekeerd laden werkt

Ga naar Instellingen > Batterij > Prestaties > Omgekeerd opladen inschakelen. Als je deze optie niet hebt, is dat waarschijnlijk omdat je mobieltje deze functie niet ondersteunt. Om draadloos omgekeerd op te laden, moeten beide telefoons compatibel zijn met draadloze oplaadtechnologie. Als dat het geval is, plaats je de twee telefoons gewoon aan de achterkant tegen elkaar. Het nadeel van deze manier van opladen is dat het iets langzamer gaat dan het traditionele draadloos opladen, dat ons een vermogen van 10W kan geven. Deze methode geeft je slechts een maximum van 4W. bereikt. Maar uiteraard is omgekeerd laden bedoeld voor noodsituaties en niet om het regelmatig te gebruiken.

Het is ook belangrijk te weten dat deze functie ook kan worden gebruikt om batterijvermogen van onze mobiele telefoon naar andere gadgets te sturen die draadloos opladen ondersteunen, zoals koptelefoons, smartwatches, smartbands, enzovoort.

Met deze methode fungeert de ene mobiele telefoon als powerbank voor de andere telefoon. Nu meer en meer fabrikanten rekening houden met deze functie en ze in hun nieuwe gsm’s opnemen, net als draadloos opladen, zal deze lijst waarschijnlijk geleidelijk aan groeien.

Telefoons met omgekeerd opladen

Zoals gezegd heb je een telefoon nodig die geschikt is voor omgekeerd draadloos opladen en dus om andere apparaten te kunnen opladen. Er zijn een aantal merken die dergelijke toestellen aanbieden, dus controleer de specificaties goed om te zien of de desbetreffende functie aanwezig is. Het ontvangende ontvangend apparaat hoeft echter niet geschikt te zijn voor omgekeerd draadloos opladen. Dit apparaat moet gewoon geschikt zijn voor draadloos opladen. Opvallend is bijvoorbeeld dat de iPhone 13 niet omgekeerd kan opladen en ook de iPhone 14 niet omgekeerd kan opladen. De Samsung Galaxy S21 en de Samsung Galaxy S22 kunnen het bijvoorbeeld wel.