Nokia 9 PureView lancering

Nokia 9 PureView

De Nokia 9 PureView is al lang verwacht. HMD Global, de licentiehouder van het merk Nokia, organiseert op 24 februari in Barcelona op het MWC een evenement.

Het bedrijf heeft niet gezegd wat het van plan is om te laten zien tijdens dit evenement, maar geruchten wijzen erop dat de langverwachte Nokia 9 PureView telefoon zijn debuut gaat maken tijdens het evenement. Sommige geruchten geven ook de introductie van Nokia 6 (2019) aan, maar dat is niet zeker.

Juho Sarvikas, de Chief Product Officer van HDM Global, heeft aangegeven op Twitter dat het MWC-evenement van het bedrijf is gepland op 24 februari. Gezien zijn tweet zal het bedrijf waarschijnlijk het evenement live streamen op het web. Zijn tweet specificeerde geen producten die we te zien zouden kunnen krijgen tijdens het evenement, maar zoals we eerder vermeldden, is de Nokia 9 PureView de meest waarschijnlijke kandidaat.

Volgens de geruchten tot nu toe over dit toestel de ronde doen zal het hoogtepunt van de telefoon de vijf camera’s aan de achterkant zijn. Deze camera’s zijn voorzien van Zeiss lenzen.

Overige specificaties van de Nokia 9 PureView smartphone

►Een 5,99-inch QHD PureDisplay-paneel met HDR10-ondersteuning en een in-display vingerafdruksensor.

►De Nokia 9 PureView wordt aangedreven door Qualcomm Snapdragon 845 SoC, gekoppeld aan 6 GB RAM en 128 GB ingebouwde opslag.

►Waarschijnlijk wordt de telefoon uitgevoerd met het Android 9 Pie-besturingssysteem.

Nokia 9 PureView zal naar verwachting de eerste Nokia-telefoon met PureView-merk zijn van HMD Global. Het bedrijf had het PureView-merk van Microsoft overgenomen in 2018. Tot nu toe heeft het echter geen apparaat met de PureView-branding uitgebracht. De PureView-branding is oorspronkelijk geïntroduceerd door een Nokia uit 2013, de Nokia 808 PureView.

Zoals eerder aangegeven is er een kleine mogelijkheid dat HMD Global ook de Nokia 6 (2019) tijdens het evenement onthult. De telefoon heeft naar verluidt een 6.2-inch display, Snapdragon 632 processor en 4GB of 6GB RAM. Het zal naar verluidt twee 16-megapixel camera’s aan de achterkant van hebben. Beide camera’s zijn net als bij de Nokia 9 voorzien van Zeiss techniek.