ONEPLUS 6T | De Introductie

Het moment van de OnePlus 6T is daar. De OnePlus 6T werd eind oktober 2018 eindelijk gelanceerd. Als een smartphonemerk binnen een jaar 2 keer komt met een nieuw vlaggenschip betekent dit meestal dat er niet genoeg nieuwe technologie is voor een zinvolle upgrade.

Toch blijft OnePlus met 2 vlaggenschepen per jaar komen en dit doen ze al vanaf de OnePlus 3T. Het officiƫle statement van OnePlus is dat het alleen met upgrade smartphones (T versies) op de markt komt wanneer de techniek daadwerkelijk voldoende gevorderd is om een upgrade te rechtvaardigen. De OnePlus 6T is de belichaming van die redenering, omdat het voelt als een echte stap vooruit ten opzichte van de OnePlus 6, die eerder dit jaar door OnePlus werd gelanceerd.

Het lijkt er zelfs op dat de OnePlus 6T zelfs beter is in bijna elk opzicht. De 6T is dus meer dan een springplank op weg naar de OnePlus 7.

OnePlus 6T, de specificaties

Hieronder een samenvatting van de specificaties:

Scherm. De telefoon wordt geleverd met een 6,41-inch touchscreen display met een resolutie van 1080 pixels bij 2340 pixels. Dit scherm is dus iets groter dan bij de voorganger. De rand is ook dunner en ook een “notch” is teruggekeerd.

Processor. De OnePlus 6T wordt aangedreven door octa-core (4×2.8GHz) processor en wordt geleverd met 8GB RAM. Het instapmodel van de telefoon biedt 128 GB aan interne opslag die niet kan worden uitgebreid. Wat de camera’s betreft, verpakt de OnePlus 6T een 16-megapixel (f / 1.7, 1.22-micron) primaire camera en een 20-megapixel (f / 1.7, 1-micron) secundaire camera aan de achterzijde en een 16- megapixel “front shooter” voor selfies.

Batterij. De OnePlus 6T bevat een niet-verwijderbare batterij van 3700mAh. Dit betreft ook een belangrijke verbetering ten opzichte van de OnePlus 6. De accucapaciteit is met 10% gegroeid. Bovendien wordt er weer een snellader meegeleverd waarmee de telefoon binnen een half uur 50 tot 60% kan bijladen.

Afmetingen & gewicht: De smartphone meet 157,50 x 74,80 x 8,20 (hoogte x breedte x dikte) en weegt 185 gram.

Vingerafdrukscanner op het scherm: De vingerafdrukscanner bevindt zich op het scherm. Dit is gelijk een van de grootste veranderingen van de telefoon ten opzichte van zijn voorganger. OnePlus noemt dit “Screen Unlock”.

Koptelefoonaansluiting: Er ontbreekt helaas een koptelefoonaansluiting op de OnePlus 6T en dat is echter wel een nadeel. Hierdoor zul je de USB – type C aansluiting moeten gebruiken of natuurlijk via bluetooth.

Vanwege de lagere prijs ten opzichte van de vlaggenschepen van de concurrentie zal de OnePlus 6T zeker een goede speler worden op de smartphonemarkt. Je krijgt wederom veel waar voor je geld van OnePlus.

HELLO AWIN