Samsung Galaxy Watch 5 prijs, batterijgrootte & kleuren

Galaxy-Watch-5

De laatste geruchten over de Samsung Galaxy Watch 5 smartwatch geven aan dat het nieuwste horloge van Samsung duurder gaat zijn dan zijn voorganger. Dit geldt voor zowel de Classic versie als de Pro versie.

Roland Quandt, een bekende tech volger, geeft aan dat de Classic versie (40mm) verkocht gaat worden vanaf 300 Euro waarmee hij een 30 Euro hogere introductieprijs heeft dan de Galaxy Watch 4 had. De Samsung Watch 5 horloges zullen op de markt komen in het grijs, zilver en ros├ęgoud. Dit is echter nog niet bevestigd met foto’s.  Samsung zal ook komen met een 44mm versie, en die is verkrijgbaar in het blauw, grijs en zilver.

Prijzen Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Wat betreft de Galaxy Watch 5 Pro lijkt het er op dat het slechts in 1 grootte te verkrijgen zal zijn, namelijk in 45mm. Het instapmodel van de Watch 5 Pro zal te verkrijgen zijn vanaf rond de 490 Euro afhankelijk per land. Het grootste horloge uit de Galaxy Watch 4 serie kostte bij de introductie 399 Euro, wat dus inhoudt dat de grootste Watch 5 ongeveer 100 Euro duurder is dan de grootste Watch 4.

Releasedatum Galaxy Watch 5

De meest waarschijnlijke Samsung Galaxy Watch 5 releasedatum zou ergens in augustus 2022 vallen, als Samsung zich houdt aan zijn gebruikelijke product schema. De vorige generatie Watches werden namelijk in Augustus 2021 gepresenteerd.

Grotere batterij voor de Galaxy Watch 5

De Galaxy Watch 5 Pro gaat worden uitgerust met een 572mAh accu waar de grootste Galaxy Watch 4 slechts was uitgerust met een 361 mAh batterij. Dit is een verbetering van 60%.  Hoe lang deze grotere accu het gaat uithouden ten opzichte van de maximaal 2 dagen van de batterij van de Watch 4 is nog niet bekend, maar dat het hier een verbetering betreft lijkt ons nogal duidelijk.

Ook zal de snelheid van opladen flink worden verbeterd. De oplaadsnelheid gaat naar 10W, wat het dubbele is dan de 5W op de Watch 4. Door de veranderingen in de grootte van de batterij is nog niet precies in te schatten hoe lang het opladen dan zal duren.

Te verwachten verkoopcijfers

Volgens onderzoek van Counterpoint Research is het aandeel van Samsung flink gestegen door het succes van de Galaxy Watch 4. De Galaxy Watch 5 zal daar ongetwijfeld verder aan bijdragen.

Infographic verkoopcijfers Samsung en Apple smartwatches
Bron: Counterpoint Global Smartwatch Model Tracker

Apple behield in de meest recente cijfers een dikverdiende nummer 1 positie en steeg in het eerste kwartaal van 2022 met 14% t.o.v. het eerste kwartaal van 2021. Samsung verstevigde de tweede plaats met een toename van 46% stijging in het eerste kwartaal van 2022 t.o.v. het eerste kwartaal van 2021. Deze 46% is erg hoog aangezien de gehele markt voor smartwatches met slechts 13% groeide. Samsung dank dit succes voornamelijk aan de populariteit van de Galaxy Watch 4-serie.