Tablet aansluiten op TV | 5 manieren om dat te doen

tablet-of-ipad-aansluiten-op-tv

Ze zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Tablets. Ideaal om te internetten, games te spelen of een film te kijken terwijl je in die lekkere gemakkelijke stoel zit. Maar soms kan het ook handig zijn om de weergave van de tablet op een tv weer te geven. Bijvoorbeeld als je een film kijkt of als je aan andere dingen wilt laten zien. Wil je je tablet aansluiten op tv, dan zijn er veel mogelijkheden om je tablet op tv aan te sluiten. 

iPad aansluiten op tv

Het is heel eenvoudig om je iPad aan te sluiten op tv. Dit kan overigens ook met een iPhone. Het enige wat je nodig heeft is een een adapter van Apple waarbij je een verbinding maakt tussen de iPhone of iPad en de tv. Deze adapter of kabel gaat dan vanaf de aansluiting waarmee je het apparaat normaal gesproken oplaadt naar de tv. Aan de kant van de tv hebben we de mogelijkheid voor VGA of HDMI. Als de tv een HDMI aansluiting heeft geniet deze variant de voorkeur omdat je dan een veel beter beeld krijgt voorgeschoteld. Als je nog bezig bent een nieuwe TV te kopen zorg er dan voor dat ie meerdere HDMI poorten heeft.

Android tablet via MHL

Als een tablet beschikt over een MHL (Mobile High Definition Link) gecertificeerde USB poort heeft kun je door middel van een MHL adapter een tablet aansluiten op een tv. Deze MHL adapter betreft een soort kabel van micro USB naar HDMI. Of de tablet een MHL poort heeft is dus terug te lezen in de handleiding van elke tablet.

Android tablet op tv aansluiten via een SlimPort

Naast MHL bestaat er ook de mogelijkheid van slimport. Met een slimport aansluiting kun je door middel van een micro USB aansluiting het beeld van je tablet spiegelen op je TV.  Tijdens deze aansluiting kan je tablet ook nog steeds worden opgeladen door middel van deze micro USB poort of voor het uitwisselen van data.
 

Draadloos een tablet op tv aansluiten via DLNA

Via DLNA kun je een tablet draadloos op een tv aansluiten. DLNA is eenvoudigweg een standaard die ervoor zorgt dat apparaten binnen een zelfde WIFI netwerk met elkaar kunnen communiceren. Je kunt door DLNA je tablet dus gebruiken om te streamen naar je TV onder voorwaarden dat beide apparaten met DLNA zijn uitgerust. Je kunt dan dus op je TV DLNA apparaten binnen je netwerk selecteren, zoals je tablet, en daarna vanaf de tablet streamen naar de TV.

Een tablet draadloos aansluiten op tv via Chromecast

Sinds enige tijd is er een nieuwe draadloze variant bijgekomen. Google verkoopt de Chromecast met HDMI aansluiting. Met deze Chromecast kun je vanaf een alle type tablets naar je TV streamen via de HDMI poort van je televisie. De Chromecast gaat in de HDMI poort van je TV en de voeding wordt via een USB kabel geregeld. Naast deze draadloze varianten om je tablet op een TV aan te sluiten zijn er nog andere draadloze manieren, die hier niet zullen worden besproken, eenvoudigweg omdat maar een heel klein deel van de tablets die op de markt verkrijgbaar zijn deze standaarden ondersteunen.

Conclusie: Heb je net de nieuwste iPad gekocht of de nieuwste Samsung Galaxy TAB dan zijn er legio mogelijkheden om de alles weer te geven op een groot beeldscherm.