Top 5 fitnesstrackers 2021 | Beste sporthorloges van nu

top 5 fitnesstrackers 2021

Top 5 fitnesstrackers 2021 – Ongeacht je fitnessniveau of het soort fysieke activiteit dat je leuk vindt, kunnen fitnesstrackers een geweldige manier zijn om je te helpen in vorm te komen of te blijven. Dit alles zonder de extra kosten van een volwaardige smartwatch. De beste fitnesstracker houdt je fysieke activiteiten bij en biedt gezondheidsfuncties zoals hartslagmeting, slaapregistratie en meer. Je fitnesstrackingsgegevens worden vervolgens gedeeld met een app om je een bredere kijk op uw algehele conditie te geven.

Er zijn tientallen fitnesstrackers om uit te kiezen. We hebben een top 5 gemaakt, in willekeurige volgorde, van de beste fitnesstrackers op basis van prijs, vorm en functie. Het merendeel van deze  fitnesstrackers vereisen dat je dat je een mobiele app gebruikt om je voortgang bij te houden en smartphonemeldingen in te stellen. Ongeacht je fitness- of gezondheidsdoelen, deze top 5 helpt je wellicht op weg bij je zoektocht. Hiermee kun je een goed apparaat vinden dat je activiteit bijhoudt en je helpt om een topconditie te bereiken. Het spreekt echter voor zich dat zelfs de meest geavanceerde tracker het werk niet voor je doet. Je moet wel zelf in beweging komen!

Fitbit Charge 4

Als je op zoek bent naar een sporthorloge die zich veel als een smartwatch gedraagt zonder de extra bulk van een groot horloge, dan is de Fitbit Charge 4 misschien de perfecte tracker. Het vinkt alle vakjes aan als het gaat om gezondheids- en fitnessfuncties en gaat zelfs verder dan de basis met zaken als hartslagzonemeldingen tijdens het sporten en geavanceerde slaaptracking-statistieken. De Fitbit Charge 4 heeft ook een ingebouwde GPS-tracking om buitentrainingen onafhankelijk van je telefoon te volgen. Als je je gegevens wilt bijhouden, moet je de Fitbit-app downloaden, die goed weergeeft hoeveel vooruitgang je hebt geboekt en hoe dicht je bij het bereiken van je fitnessdoel bent. Deze fitnesstracker kan ook mobiele betalingen vergemakkelijken en de mogelijkheid om sms’jes en berichten te beantwoorden als je een Android-gebruiker bent.

Fitbit Inspire 2

Als je op zoek bent naar een fitnessband die iets betaalder is, kun je ook de Fitbit Inspire 2 overwegen. Je krijgt dan niet de ingebouwde gps of mobiele betalingsopties, maar het heeft de essentie als het gaat om gezondheid en fitness. De Fitbit Inspire 2 heeft hartslagmeting, automatische trainingsdetectie en een gedetailleerde slaaptracker-analyse met Fitbit Premium (een jaar gratis bij aankoop). Als je de tracker een ander uiterlijk wilt geven, kunnen de siliconen sportbanden gemakkelijk worden verwisseld voor een leren of roestvrijstalen mesh-band (apart verkrijgbaar). Maar het grootste voordeel: levensduur van de batterij. Het kan tot 10 dagen meegaan met een lading, terwijl de Charge 4 na ongeveer vijf dagen meegaat, wat voornamelijk komt door de GPS.

Xiaomi Mi band 4

Nog iets gunstiger geprijsd is de Mi Band 4. Dit is de fitnesstracker met de beste prijs die je kunt kopen. Dit sporthorloge bevat de meeste functies die je zou krijgen in een duurdere fitnesstracker. Dit betreft een AMOLED-touchscreen dat gemakkelijk te zien is in zonlicht & 24/7 hartslag en slaapregistratie. De levensduur van de batterij is ook ongeĆ«venaard, aangezien je ongeveer twee en een halve week kunt gebruiken voordat je moet opladen. Het enige dat deze goedkopere fitnesstracker mist, is de variatie in de training. Deze Xiaomi Mi Band 4 kan alleen hardlopen, wandelen, fietsen of zwemmen detecteren, dus elke andere training zoals Pilates of yoga zou onder het algemene “training” -type moeten worden gevolgd.

Amazfit Bip S

De Amazfit Bip S verdient ook zijn plek in de top 5 fitnesstrackers 2021. De Amazfit Bip S beschikt over realtime hartslagmeting, slaaptracking, stappenteller, waarschuwingen voor inkomende oproepen en app-meldingen en sportmodi. Het wordt ook geleverd met een stopwatch, afteltimer, kompas, wekker, wereldklok, herinnering voor gebeurtenissen, telefoonzoeker, weersvoorspelling en muziekbediening. De Amazfit Bip S wordt geleverd met een PPG Bio-Tracking optische sensor voor hartslagmeting die door Huami (=Xiaomi) zelf is ontwikkeld. Het scherm heeft 7x meer lichtintensiteit vergeleken met de vorige generatie. Ook is de nauwkeurigheid verbeterd tot 98% en het stroomverbruik is verminderd met 20%.

Garmin Vivosmart 4

De Vivosmart 4 is slanker, slanker en zelfs beter uitgerust voor de sportschool dan zijn voorganger. Het is de beste fitnesstracker voor mensen die op zoek zijn naar diepgaande gegevens, waarbij bloedzuurstof, energie en stress allemaal deel uitmaken van de mix. Het bevat een hartslagmeter, VO2 Max-testen en automatische trainingsdetectie, zodat je niets mist als je vergeet een sessie te volgen. De energiemonitoring  geeft je ook een beter inzicht in hoe goed je bent voorbereid op je volgende training. De Vivosmart 4 gebruikt de Move IQ-software van Garmin. Overigens zou de ingebouwde pulsoxymetersensor betekent dat hij zelfs kan helpen bij het detecteren van slaapapneu. En de fatsoenlijke accelerometer-gebaseerde run-tracking compenseert enigszins de ontbrekende GPS-ondersteuning.

Top 5 fitnesstrackers 2021, de conclusie

Voor een zeer vriendelijke prijs zijn er tegenwoordig al fitnesstrackers te verkrijgen met een uitgebreid scala aan functies. Wel is het belangrijk dat je goed bekijkt welke functies van een sporthorloge passen bij jouw situatie. Fitnesstrackers / sporthorloges hebben over het algemeen minder functionaliteiten ten opzichte van smartwatches. Maar deze functionaliteiten zijn vaak wel toereikend voor jouw situatie.