Xiaomi Mi 11 is gepresenteerd met super specificaties

Xiaomi-Mi-11

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft zijn nieuwe vlaggenschip-smartphone gepresenteerd. De Xiaomi Mi 11 zal in de verkoop gaan met 128 gigabyte opslagruimte voor 749 euro. De 256 gb versie kost 50 euro meer, ofwel 799 euro. De smartphone heeft een hoofdcamera van 103 MP, een 13 MP ultragroothoeklens en een telemacro-lens. De Mi 11 zou eind februari in de winkels moeten liggen.

Xiaomi is nu de op drie na grootste smartphonefabrikant ter wereld en heeft officieel zijn nieuwe 5G-vlaggenschip, de Mi 11, gepresenteerd in een online presentatie. Er zijn technische details prijsgegeven van de Xiaomi Mi 11. Maar wat voor de meesten waarschijnlijk het belangrijkste is: de Xiaomi Mi 11 met 6.81-Inch AMOLED-display komt eind februari 2021 beschikbaar. Hij is verkrijgbaar voor 749 en 799 euro, afhankelijk of je kiest voor 128 of 256 gigabyte opslagruimte. Momenteel staan alle specificaties al vermeld in de diverse Mi Shops, maar kon het nog niet worden besteld. Er zal ook een strikt gelimiteerde speciale editie met de naam Lei Jun Special Edition op de markt komen, hoewel hier geen prijs werd vermeld. Lei Jun is de oprichter van Xiaomi.

Camera van de Xiaomi Mi 11

Vooral de camerakwaliteiten van de Xiaomi MI 11 stonden tijdens de presentatie op de voorgrond. Xiaomi wil met de Mi 11 “Movie Magic” aanbieden. De camera werkt met drie units, een 108 megapixel camera, een 123 graden ultragroothoek camera (13 megapixels) en een macro-telelens (5 megapixels). Maar de software biedt nog veel om meer uit de camera te halen en de beelden van de drie losse cameralenzen te combineren. Dit is zeker het geval bij video’s.

Bijvoorbeeld bij de functie time freeze waarbij een deel van je video kan worden bevroren. De rest van de video gaat dan verder. Ook kun je bij video inzoomen op de achtergrond en zijn er acht videofilters beschikbaar. Deze filters kunnen de opnames iets speciaals geven. Xiaomi benadrukt over het algemeen ook de goede kwaliteit van de foto’s en video’s bij minder licht. In de nachtmodus gebruikt de camera alle drie de camerasensoren. De opnames van de presentatie over het onderwerp van de camera zagen er in ieder geval indrukwekkend uit.

Overige specs

De 4600 mAh-batterij van het nieuwe vlaggenschip-smartphone met Snapdragon 888 SoC kan in minder dan een uur worden opgeladen. Op 55 watt met kabel of via op 50 watt draadloos. Xiaomi biedt een volledige fabrieksgarantie van twee jaar. Het vervangt zelfs het display gratis als het voor de eerste keer beschadigd raakt. Android 11 is af fabriek geïnstalleerd als besturingssysteem. De Xiaomi Mi 11 is verkrijgbaar in de kleuren Midnight Grey en Horizon Blue.

Het mooie aan de introductie van een nieuw vlaggenschip telefoon is dat het vorige model altijd een stuk goedkoper wordt aangeboden. De Xiaomi Mi 10 of de Xiaomi 10T wat ook fantastische telefoons zijn worden op dit moment al met een lagere prijs aangeboden. Xiaomi timmert al een tijdje aan de weg en staat op het punt om de grootste spelers in de markt aan te gaan vallen. In de ranglijst van grote smartphonefabrikanten over 2020 was Xiaomi de op één na grootste stijger met 17% groei in marktaandeel.  Samsung, Apple en Huawei staan resoectievelijk nog 1,2 en 3 in deze lijst.