Opvouwbare telefoon van Huawei, de Mate X2, gepresenteerd

nieuwe-opvouwbare-telefoon van Huawei

Huawei heeft de aanstaande presentatie van de Mate X2 bevestigd, de nieuwe opvouwbare telefoon van Huawei. Ondanks de Amerikaanse sancties kondigt het Chinese bedrijf het apparaat aan op 22 februari 2021. Het laatste nieuws is dat deze telefoon radicaal anders zou zijn dan de vorige opvouwbare smartphones van het merk.

Huawei heeft zojuist de datum van de Mate X2 presentatie aangekondigd in een bericht op Sina Weibo, het Chinese sociale netwerk. Ondanks de Amerikaanse sancties zal de fabrikant toch zijn nieuwe opvouwbare smartphone aankondigen. Dit betekent dat Huawei ondanks de sancties volop doorgaat met maken van Huawei telefoons. De presentatie zal naar verwachting live worden uitgezonden op YouTube en op de website van het merk. De datum van 22 februari is niet echt een verrassing. Huawei had in februari inderdaad de vorige Mate X onthuld, langs de zijlijn van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Onlangs voorspelde een leaker de komst van de smartphone al.

De laatste details over de volgende opvouwbare telefoon van Huawei

De opvouwbare smartphone is onlangs gecertificeerd door TENAA, een Chinese certificeringsinstantie. Gezien de data die zichtbaar zijn in de database, is de Huawei Mate X2 uitgeklapt gebouwd met een enorm opvouwbaar scherm van 8,01 inch. Dit keer gokt Huawei op een touchscreen dat naar binnen klapt, zoals bij de Samsung’s Galaxy Z Fold 2. De vorige Mate X onderscheidde zich echter van de concurrentie door zijn naar buiten vouwbare ontwerp.

Het is niet verwonderlijk dat de prestaties worden geleverd door de krachtige Kirin 9000, dezelfde chip als in de Huawei Mate 40 Pro. De fabrikant integreert een viervoudige camera sensor 50 + 16 + 12+ 8 Mp op de achterkant. Ten slotte zal het een open source-versie van Android 10 uitbrengen, vergezeld van de overlay EMUI 11. Het is nog niet duidelijk of Huawei HarmonyOS, zijn thuisbesturingssysteem, op de Mate X2 zal aanbieden.

Het is voorlopig ook nog niet bekend of Huawei de Mate X2 in Europa op de markt gaat brengen. Nadere informatie volgt hoogstwaarschijnlijk ook op 22 februari. Met het aankondigen van deze nieuwe telefoon drukt de Chinese fabrikant voorlopig de geruchten de kop in, dat Huawei zou gaan stoppen met het maken van nieuwe smartphones.