Wat is de vliegtuigstand van je telefoon?

Vliegtuigstand van je telefoon

De vliegtuigstand van je telefoon. Vooral als je niet vaak vliegt, is de kans groot dat je de vliegtuigmodus van je telefoon niet zo vaak gebruikt. We weten allemaal dat we onze telefoons naar de vliegtuigstand moeten schakelen voordat de vlucht van start gaat. Maar wat is de vliegtuigmodus precies? Wat doet het? En hoe belangrijk is het dat je deze instelling gebruikt wanneer de stewardessen je dat vertellen? Dit is wat je moet weten.

Wat is de vliegtuigstand van je telefoon eigenlijk?

Laten we beginnen met de grootste vraag: wat is de vliegtuigstand van je telefoon? Het is een modus die de draadloze functies van je smartphone (of tablet) uitschakelt, hoewel we hier voor het gemak vooral naar smartphones verwijzen). Wanneer je deze instelling inschakelt, meestal door het vliegtuigpictogram te vinden en erop te tikken, schakelt de vliegtuigmodus de cellulaire spraak- en gegevensverbinding op je telefoon uit. Vaak schakelt het ook Wifi en Bluetooth uit.

De vliegtuigmodus wordt zo genoemd omdat deze is ontworpen om je telefoon tijdens een vlucht veilig te gebruiken. De radio’s in je apparaat kunnen elektromagnetische interferentie uitzenden. Die interferentie kan de werking van de instrumenten en apparatuur in het vliegtuig beïnvloeden. Volgens de Federal Aviation Administration (FAA), zou het ook zelfs de signalen van de torens op de grond kunnen verstoren.

Waarom heb je de vliegtuigmodus nodig?

Door je mobiele service en wifi uit te schakelen, maak je het apparaat veilig voor gebruik in een vliegtuig, volgens voorschriften en regels van luchtvaartmaatschappijen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat er nauwelijks aanwijzingen zijn dat mobiele telefoons echt interfereren met navigatieapparatuur of met de prestaties van een vliegtuig. Desalniettemin wil de Federal Communications Commissie dat je je telefoon in de vliegtuigstand zet wanneer je vliegt. De FCC maakt zich overigens meer zorgen over de gevolgen voor de torens op de grond. De FCC waarschuwt dat telefoons van 40.000 voet in de lucht signalen van meerdere luchtvaarttorens zouden kunnen verstoren.

Wat kan je telefoon doen in de vliegtuigmodus?

Omdat de vliegtuigmodus je verbinding met mobiele netwerken blokkeert, kun je geen telefoongesprekken voeren, tekstberichten verzenden of bijvoorbeeld FaceTime gebruiken. Meestal kun je niets doen dat een internetverbinding vereist, omdat de vliegtuigmodus ook je Wifi-verbinding zal afsluiten.

De FAA heeft in 2013 zijn richtlijnen bijgewerkt om passagiers Bluetooth- en Wi-Fi-verbindingen te laten gebruiken. Dus als je luchtvaartmaatschappij Wifi op haar vliegtuigen heeft, kun je nog steeds Wifi en Bluetooth gebruiken wanneer je telefoon zich in de vliegtuigmodus bevindt. Je moet Wifi en Bluetooth gewoon weer handmatig inschakelen nadat je de vliegtuigmodus hebt ingeschakeld. Met die mogelijkheden kun je verbinding maken met Wifi tijdens het vliegen of je favoriete draadloze hoofdtelefoon gebruiken terwijl het vliegtuig in de lucht is.

Wanneer is de vliegtuigstand nog meer handig?

Het inschakelen van de vliegtuigmodus is een geweldige manier om de batterij te sparen. Verder zal je telefoon in vliegtuigmodus ook velen malen sneller opladen.Verder kun je de vliegtuigmodus gebruiken om jezelf te dwingen niet langer afgeleid te worden door Facebook, Instagram of welke app je ook herhaaldelijk op je telefoon bekijkt. Ook is de vliegtuigmodus handig wanneer je kinderen een ​​film kijken of een game spelen op je telefoon. Het voorkomt niet alleen dat ze iemand bellen, maar zorgt er ook voor dat meldingen niet worden onderbroken door wat ze op je telefoon doen.