TCL komt met opvouwbare telefoons

Opvouwbare telefoon van TCL

Het idee om een ​​opvouwbare smartphone in een smartwatch te veranderen is niet nieuw. Een conceptapparaat genaamd Nokia Morph dateert uit 2008 en een video liet destijds zien hoe het product een tablet is wanneer het volledig wordt geopend en kan worden opgevouwen om een ​​telefoon te worden. Het apparaat kan ook weer worden opgevouwen en om de pols worden geslagen om als smartwatch te dragen.

Nu meldt CNET dat er opvouwbare telefoons van TCL gaan komen. Telefoonfabrikant TCL, het bedrijf achter Alcatal smartphones en telefoons als de BlackBerry KEYone en KEY2, werkt aan een opvouwbare telefoon die in een smartwatch verandert. Het is een van de vijf producten met een opvouwbaar scherm waar deze fabrikant aan werkt. Naast het model dat een smartwatch wordt, bevat de lijst twee tablet’s en twee andere telefoons. Een van de tablet’s klapt naar binnen en de andere heeft een beeldscherm aan de buitenkant. Van de drie opvouwbare telefoons is er een variant die kan worden ingeklapt, een variant die kan worden uitgeklapt en een variant die een smartwatch kan worden.

We hebben al gezien dat de Royole FlexPai begin 2019 is uitgebracht, de eerste buigbare telefoon. Ook Samsung en Huawei staan op het punt hun opvouwbare telefoons te introduceren. Iedereen in de smartphonemarkt lijkt bezig met opvouwbare telefoons. Aangezien de prijskaartjes in het begin naar verwachting astronomisch hoog zullen zijn, bestaat niet de verwachting dat deze nieuwe trend de gehele smartphonemarkt meteen verandert.

Wanneer opvouwbare telefoons van TCL?

TCL geeft aan dat het begin 2020 met hun eerste opvouwbare product op de markt gaat komen. TCL heeft echter nog niet aangegeven welke van de 5 getoonde apparaten als eerste zal worden gelanceerd.