Wat is dual sim?

Wat is dual sim

De vraag, wat is dual sim, is eenvoudig te beantwoorden. Een Dual Sim telefoon is een telefoon met twee simkaarten.

Jaren geleden bestonden er Dual Sim adapters waarmee het mogelijk werd om normale mobiele telefoons in staat te stellen twee simkaarten te bevatten. Hiermee kon je dan al naar gelang de behoefte van de ene naar de andere simkaart schakelen. Deze combinatie heet een standby dual sim telefoon.

De laatste jaren zijn er steeds meer telefoons gelanceerd die standaard met twee simkaarten kunnen werken, die beide tegelijkertijd actief kunnen zijn. Dit zijn actieve dual sim telefoons. Deze smartphones kun je dan voorzien van 2 simkaarten, omdat er in de telefoon zelf ruimte is voor 2 simkaarten.

Dual sim bediening maakt het gebruik van twee telefoonnummers mogelijk zonder tegelijkertijd twee telefoons mee te hoeven nemen. Hetzelfde toestel kan je dan bijvoorbeeld gebruiken voor zakelijk en priv├ęgebruik met afzonderlijke telefoonnummers en facturen. Als je wordt gebeld, zie je op het scherm van de telefoon op welk nummer je wordt gebeld. Je kunt bij dual sim telefoons beide simkaarten een naam geven zodat je altijd het verschil ziet. Bijvoorbeeld: “Zakelijk” en “Prive”.

Van alle grote smartphone fabrikanten zoals Apple, Samsung, Huawei, Sony, LG, Motorola, Nokia, Oneplus, Xiaomi, Honor is er wel een dual sim telefoon beschikbaar.