Redmi Note 7 gelanceerd

Redmi-Note-7-gelanceerd voor slechts 130 euro

Lei Jun, CEO van Xiaomi, introduceerde vandaag de Redmi Note 7. Dit is de eerste telefoon die deel uitmaakt van het nieuwe dochtermerk Redmi. De telefoon heeft een 48 MP-camera met Samsung ICOSELL Bright GM1-sensor, Snapdragon 660-chipset, groot scherm en grote batterij, terwijl hij slechts omgerekend 130 Euro kost.

Het 6.3 “LCD-scherm heeft een waterdruppel notch voor de selfie-camera en is voorzien van Gorilla Glass. De resolutie is Full HD+ en de Redmi Note 7 heeft een screen to body ratio van 84%.

De Qualcomm-chipset is misschien wat ouder, maar hij is nog steeds snel genoeg en de CPU werkt op 2,2 GHz. Er zijn drie geheugencombinaties voor de Redmi Note 7 – 3 GB/32 GB, 4 GB/64 GB en 6GB/64 GB. Bovendien is de smartphone ook voorzien van een microSD-slot.

De hoofdcamera is duidelijk het grootste verkoopargument van de nieuwe telefoon. De resolutie is 48 MP, maar dankzij het Quad-Bayer-filter is het beter geschikt voor het uitvoeren van 12 MP-beelden met grote 1,6 ╬╝m pixels en real-time HDR. Er is een secundaire 5 MP-camera voor AI-doeleinden en portretmodus. De selfiecamera, verscholen in de “notch”, heeft 13 MP.

De batterij heeft een capaciteit van 4.000 mAh en ondersteunt Qualcomm Quick Charge 4. De Redmi Note 7 heeft een USB-C-poort en wordt geleverd met een gewone 5V / 2A-oplader in de doos, maar je kan een snellaad adapter bijkopen voor slechts 2,50 Euro. Dit zal 9V / 2A laadopties mogelijk maken, waarvan Lei Jun zei dat het de telefoon binnen 1 uur en 43 minuten zal opladen van 0 tot 100%.

De Redmi Note 7 is oorspronkelijk geïntroduceerd in Blue, Twilight Gold en Black. De prijs begint bij 130 Euro voor de 3GB/32 GB-variant. Meer opslag betekent een hogere prijs van 155 Euro voor de 4GB/64 GB telefoon en voor de 6GB/64 GB-variant betaal je 180 Euro. Hou wel rekening met het feit dat dit omgerekende prijzen zijn vanaf de huidige Chinese prijzen. Als de telefoon binnenkort in Nederland verschijnt zal er vanwege invoerrechten en dergelijke een iets hogere prijs uitrollen.