Zijn Airpods Pro 2 upgrade waard? 6 goede redenen

Airpod-Pro-2-upgrade-waard

Zijn Airpods Pro 2 de upgrade waard? – In tegenstelling tot iPhones komen AirPods niet elk jaar uit. Dus er wordt dan wel verwacht dat een upgrade flinke verbeteringen oplevert en niet alleen slechts wijzigingen van het uiterlijk. Dat is zeker het geval met de AirPods Pro 2, die een 3 jaar oud product (Airpod Pro original) op tal van manieren verbetert.

Gepersonaliseerde ruimtelijke audio

Spatial Audio was al cool, maar Personalised Spatial Audio is nog cooler. Hoewel het idee van Spatial Audio nog steeds hetzelfde is, belooft de “gepersonaliseerde” factor een meer meeslepende audio luisterervaring toe te voegen. Dit gebeurt met behulp van de TrueDepth-camera, waarbij je iPhone een aangepast audioprofiel creĆ«ert door de positie van je hoofd en oren nauwkeurig te volgen. Technisch gezien zou de Personalised Spatial Audio de algehele audio/video luisterervaring dus nog meer moeten verbeteren.

Apple omschrijft het als volgt:

“Met Personalized Spatial Audio is de AirPods luisterervaring nog meeslepender. Gebruikers nemen geluid individueel waar, op basis van de grootte en vorm van hun hoofd en oren. Met behulp van de TrueDepth-camera op iPhone kunnen gebruikers een persoonlijk profiel voor Spatial Audio aanmaken dat een luisterervaring oplevert die precies op hen is afgestemd. Gebruikers kunnen genieten van gepersonaliseerde Spatial Audio met muziek, films en tv-programma’s – met dynamische head tracking – op iPhone, iPad, Mac en Apple TV.”

H2 chip

Sinds de lancering van de AirPods heeft iedereen het koppelingsproces tussen Apple-apparaten en AirPods geprezen, met dank aan de W1-chip. De tweede generatie AirPods introduceerde de H1-chip die een nieuwere versie van Bluetooth gebruikte voor snellere connectiviteit en bracht ook “Siri”-ondersteuning. Dit brengt ons bij de nieuwste AirPods Pro 2, die nu is voorzien van de gloednieuwe H2-chip. Met de introductie van de H2-chip beschikt de AirPods Pro 2 nu over verbeterde Active Noise Cancellation, of zoals Apple het graag zegt, tot twee keer meer ruisonderdrukking dan de voorganger.

Nieuwe touch bediening

Met AirPods Pro bediende je het afspelen van media en het volume vanaf een ander apparaat. Met AirPods Pro 2 kun je aanraakbediening gebruiken voor het afspelen van media en het aanpassen van het volume direct vanaf het steeltje. Een lichte veeg omhoog of omlaag met een vinger verhoogt of verlaagt het volume. Druk op de steel van de Airpod Pro 2 om de muziek te veranderen, telefoongesprekken te beantwoorden, of zeg “Hey Siri” om handsfree verzoeken te doen. En de verbeterde, ingebouwde Skin-detect sensor schakelt het afspelen nauwkeuriger in of uit, wat de batterij spaart. Directe koppeling met alle Apple-apparaten maakt de installatie moeiteloos, terwijl het nieuwe speciale AirPods-gedeelte in de instellingen van iOs gebruikers eenvoudig toegang geeft tot hun AirPods-functies.

Langere batterijduur en nieuwe oplaadmogelijkheden

Mede dankzij de verbeterde Skin-detect sensor bieden AirPods Pro 1,5 uur extra luistertijd ten opzichte van de eerste generatie, tot een totaal van maximaal zes uur met Active Noise Cancellation, aldus Apple. Als je het hoesje vier keer extra oplaadt, kun je in totaal tot 30 uur luisteren met Active Noise Cancellation – zes uur langer dan bij de vorige generatie. Dat is een duidelijke verbetering van de levensduur van de batterij.. Voor meer flexibiliteit tijdens het reizen kun je AirPods Pro 2 ook opladen met een Apple Watch-oplader, naast de al bestaande methoden die AirPods Pro original kon gebruiken: Lightning-kabel, MagSafe-oplader of Qi-gecertificeerde draadloze lader.

Nieuw hoesje met Precision Finding en te personaliseren

AirPods Pro 2 worden geleverd met een nieuw ontworpen oplaadhoesje dat zweet- en waterbestendig is en een koordlus bevat. Een koord, apart verkrijgbaar, geeft je dus nog een draagoptie die AirPods Pro niet had. Belangrijker is dat gebruikers met een iPhone met U1-ondersteuning dankzij de nieuwe Precision Finding hun oplaadhoesje kunnen terugvinden. Het hoesje heeft ook een ingebouwde luidspreker, in tegenstelling tot zijn voorganger, om luidere tonen te produceren, zodat hij gemakkelijker te vinden is.

Je kunt het AirPods Pro 2 oplaadhoesje ook personaliseren, wat bij de oorspronkelijke versie niet mogelijk was. En het is gratis. Je kunt initialen, cijfers of emoji’s toevoegen.

Pasvorm

De pasvorm zal ongeveer hetzelfde zijn, maar beter voor kleinere oren. Apple vindt een goede pasvorm net zo belangrijk als een goede geluidskwaliteit. Want als je oortjes niet lekker zitten, draag je ze misschien niet. De nieuwe AirPods Pro 2 zien er iets anders uit dan de AirPods Pro, maar het ontwerp is vergelijkbaar, met korte steeltjes. Ze worden geleverd met meerdere sets oordopjes in verschillende maten. Maar bij de nieuwe release levert Apple een setje extra kleine oordopjes mee. Dus bij wie de originele Airpod Pro’s te groot waren, passen de Airpod Pro 2 oortjes wellicht beter.

Zijn Airpods Pro 2 daadwerkelijk de upgrade waard?

Al met al lijkt een upgrade vanaf de originele Airpod Pro naar de Airpod Pro 2 gerechtvaardigd. Alleen de verbeterde audiokwaliteit, de verbeterde Noise Cancellation en de langere batterijduur maken het al  ruim de moeite waard. En dan hebben we het nog niet eens over de andere kleinere verbeteringen.