Alternatieven voor de Samsung Galaxy S21 | Een top 5

goede alternatieven voor de Samsung Galaxy S21

Wat is een Samsung S21 alternatief? | Samsung heeft onlangs de Galaxy S21 serie gelanceerd. De telefoons uit de Galaxy S21 serie bevatten grote batterijen, kunnen snel worden opgeladen en indrukwekkende schermen. Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, maar wil je eerst weten wat er nog meer verkrijgbaar is en wellicht ook stukken goedkoper?  Dit zijn op dit moment de 5 beste alternatieven voor de Samsung Galaxy S21.

Alternatieven voor de Samsung Galaxy S21


Xiaomi Mi 11

Samsung is technisch niet de eerste fabrikant die een smartphone met een Snapdragon 888 processor op de markt brengt. Dit was de Xiaomi Mi 11 die eind december in China werd gelanceerd. De telefoon is inmiddels te koop, zij het voorlopig alleen op de thuismarkt China. (januari 2021).  De Mi 11 bevat de eerder genoemde high-end specificaties, maar Xiaomi heeft deze keer ook gefocust op het leveren van een geweldig scherm. De nieuwe telefoon heeft een 120Hz OLED-scherm en QHD + -resolutie voor het eerst sinds Mi Note Pro uit 2015. Wie waarde hecht aan een soepele, hoogwaardige schermervaring, moet deze telefoon in de gaten houden. De Xiaomi-telefoon bevat ook verschillende andere handige functies, waaronder een batterij van 4600 mAh, bekabeld opladen van 55 W en draadloos opladen van 50 W. Je krijgt geen camera met zoomfocus op de achterkant, maar de 108 MP hoofdschieter, de 13 MP ultragroothoeklens en de 5 MP tele-macrolens zouden hoe dan ook solide resultaten moeten opleveren. Zodra de Xiaomi Mi 11 naar Europa komt is het een zeer interessant alternatief voor de Galaxy S21.


Samsung Galaxy S20 FE

Maar het goedkopere vlaggenschip van Samsung van vorig jaar heeft een paar voordelen ten opzichte van de S21. Het betreft hier microSD-ondersteuning en een aanzienlijk grotere batterij. Een prima telefoon voor gebruikers met een kleinere portemonnee. De Galaxy S20 FE is in 2021 nog steeds een fantastisch apparaat, met een Exynos 990- of Snapdragon 865-processor, een 120Hz FHD + OLED-scherm en een mooie camera opstelling van de drievoudige camera aan de achterzijde. Samsung belooft ook drie generaties Android-versie-updates voor deze telefoon. Dus over over software-updates hoef je je dus geen zorgen te maken. Het is ook vermeldenswaard dat de Galaxy S20 momenteel € 160 goedkoper is dan de Galaxy S21.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De Note 20 Ultra is nog steeds erg prijzig, maar het is de moeite waard om dit vlaggenschip uit 2020 in de gaten te houden.  Het vorige Ultra-apparaat van Samsung biedt een Exynos 990- of Snapdragon 865 Plus-chipset, een QHD + 120Hz OLED-scherm en de gebruikelijke vlaggenschip-extra’s van Samsung (IP68-classificatie, draadloos opladen). Het bevat ook een microSD-kaartsleuf, wat niet wordt geboden met de S21-serie. In tegenstelling tot de Galaxy S21 Ultra heeft de Note 20 Ultra nog steeds een speciale sleuf voor de S Pen (in plaats van een hoesje te gebruiken). Dus als je de S Pen-ervaring boven alles waardeert, moet je deze telefoon zeker overwegen.
 
 


Google Pixel 5

Google slaat een andere weg in met zijn nieuwste Pixel-telefoon. Het vlaggenschip nu wordt uitgerust met een processor uit het hogere middensegment in plaats van een processor uit het hogere segment. Wel wordt ten opzichte van De Pixel 4 het interne geheugen vergroot van 6GB naar 8GB. Dus als gamingprestaties buitengewoon belangrijk voor je zijn, dan ben je beter af met de S21. Desalniettemin biedt de Pixel 5 welkome functies zoals een 90Hz OLED-scherm, IP68 water- / stofbestendigheid, een dubbele camera aan de achterzijde (met een ultrabrede snapper), draadloos opladen en een batterij van 4.080 mAh. De Pixel-telefoons van Google vallen ook op door de beeldkwaliteit, stock-Android en een zeer lange toewijding aan software-updates.


OnePlus 8 Pro

De OnePlus 9 komt er in de nabije toekomts aan. Toch is de OnePlus 8 Pro nog steeds een goed Galaxy S21-alternatief in 2021. Dat is te danken aan het apparaat dat voor het eerst IP68-water- / stofbestendig is en draadloos oplaadt. Het betreedt ook het premium territorium met een QHD + 120Hz OLED-scherm, net als de high-end vlaggenschepen van Samsung. Het Pro-model van OnePlus ging ook tegen de bedrijfstrend in om goede maar niet geweldige camerakwaliteit te leveren. De OnePlus 8 Pro gebruikt Sony’s IMX689 48 MP-sensor voor de hoofdcamera en een 48 MP ultrabreed camera.

Al met al kun je genoeg goede alternatieven voor de Samsung Galaxy S21 vinden als je de smartphonemarkt in de gaten houdt.