Oppo Reno5 Pro gelanceerd in januari | Specificaties

Oppo Reno5 Pro

Oppo Reno5 Pro 5G begint met zijn wereldwijde uitrol en de eerste buitenlandse markt waar het apparaat werd geïntroduceerd, is India. In tegenstelling tot vorig jaar is de wereldwijde Reno5-smartphone identiek aan de Chinese versie. Het heeft een Mediatek-chipset, ultrasnel opladen en vier camera’s achterop.

Specs van de Oppo Reno5 Pro 5G

De Oppo Reno5 Pro 5G wordt aangedreven door een Dimensity 1000+ chipset en is het eerste 5G-apparaat van Oppo dat in India wordt uitgebracht. De SoC is gekoppeld aan 8 GB RAM en 128 GB opslag, maar helaas is er geen MicroSD-sleuf beschikbaar. De configuratie met vier camera’s van de Reno5 Pro 5G heeft twee handige eenheden: de 64 MP hoofdcamera en de 8 MP ultrabrede camera. De andere twee 2MP-sensoren zouden helpen bij diepte en macro. Aan de voorkant zit een 32 MP selfie-camera. Binnenin de Reno5 Pro krijg je een 4350 mAh-batterij. Tevens kun je op 65 W opladen en de benodigde oplader wordt gewoon in de doos meegeleverd. Zeer goede specs zoals we gewend zijn van Oppo telefoons.

Gelijk met de lancering van de telefoon: een nieuwe headset

De Enco X draadloze headset worden geleverd met een dynamische driver van 11 mm, een batterijcapaciteit van 535 mAh van de oplaadcassette en 44 mAh in elke luidspreker. De case ondersteunt ook de Qi-standaard voor draadloos opladen en volgens Oppo kan deze in 110 minuten worden opgeladen.

Kleuren van de Oppo Reno5

De Oppo Reno5 Pro 5G is verkrijgbaar in zwart of blauw voor ongeveer  € 405. De Oppo Enco X heeft ook twee kleuropties, zwart of wit, en kost ongeveer € 110. Beide apparaten komen op 22 januari beschikbaar op onder andere de eigen e-store van Oppo en tal van andere externe offline en online retailers.

Al met al is de Oppo Reno 5 Pro is een fantastische midrange 5G-smartphone met een indrukwekkende oplader, veel camera’s en een groot scherm. Het is echt een betere en maar ook duurdere variant van de Reno 5. Oppo mikt hier op een iets hogere markt dan met de gewone Oppo Reno5 maar is nog steeds een prijskiller gezien de specs die je krijgt voor je geld.