Sony Xperia 10 III | De nieuwste telefoon van Sony

Sony Xperia 10 III releasedatum

Sony Xperia 10 III – Na het recente nieuws dat LG mogelijk overweegt de smartphonemarkt te verlaten, lijken andere bedrijven die het ook moeilijk hebben in de smartphonemarkt, zoals HTC of Sony, bereid te blijven proberen hun plek in deze markt te veroveren. Naar verluidt is het Japanse bedrijf al de aanstaande komst van een opvolger voor zijn middenklasse-familie aan het voorbereiden. Deze nieuwe telefoon is de Sony Xperia 10 III. Er zijn foto’s uitgelekt waarop we kunnen zien hoe de telefoon er uit gaat zien. Tevens is er info over de specificaties gelekt door Steve Hemmerstoffer op Onleaks. Hierdoor hebben we een redelijk compleet beeld geven van wat we van de nieuwe telefoon kunnen verwachten.

Sony Xperia 10 III, het uiterlijk

In feite is het niet moeilijk om een ​​beeld in je gedachten te creëren van de nieuwe Sony telefoon, aangezien deze nieuwe smartphone praktisch identiek lijkt aan huidige Xperia 1 II, zonder enig merkbaar verschil op ontwerpniveau. Hoewel dit uiteraard enige kritiek zal opleveren, hoeft het niet per se negatief te zijn. Dit zorgt er voor dat de Xperia 10 III op ontwerpniveau enigszins gedateerd aan zal voelen. We zien opnieuw behoorlijk opvallende randen zonder inkeping voor het bovenste en onderste gedeelte van de telefoon. Iets kleiner maar nog steeds aanwezig zijn de randen aan de zijkanten.

De specificaties

Sony heeft enkele van de favoriete functies van Sony gebruikers behouden. Neem bijvoorbeeld de naar voren gerichte stereoluidsprekers, die tegenwoordig vrij zeldzaam zijn. Ook zijn aanwezig een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en een optische vingerafdrukscanner aan de zijkant. Sony geeft aan dat de betrouwbaarheid en precisie van de vingerafdrukscanner aanzienlijk vooruitgaat ten opzichte van vingerafdrukscanners die zich onder het beeldscherm bevinden. Het beeldscherm van de Xperia 10 III heeft wederom een beeldverhouding van 21: 9, net zoals bij eerdere Sony telefoons. oewel de telefoon een drievoudig camerasysteem zal hebben, is het verrassend dat deze beperkt zal zijn tot een hoofdsensor van slechts 12 MP, vergezeld van een 8 MP telefotocamera en een 8 MP ultragroothoekopname. Dit zijn vrij bescheiden specificaties, zelfs voor een mid-range telefoon.

Releasedatum Sony Xperia 10 III

Met betrekking tot de beschikbaarheid heeft Sony op dit moment nog geen informatie gedeeld. Het zal niet gek zijn dat Sony de nieuwe smartphone net zoals in 2020 bij de Xperia 1 II in februari gaat aankondigen.