De beste telefoons voor ouderen / senioren

Beste-telefoons-voor-ouderen-top-vijf

De beste telefoons voor ouderen. Hoe vindt je die? Zoeken naar een smartphone als je een senior bent, is niet anders dan hoe jongere mensen hun telefoon vinden. Kijk naar de best beoordeelde smartphones en vind degene die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Wat wel anders is, zijn de behoeften van ouderen. Een smartphone voor senioren zou misschien een iets groter scherm moeten hebben, of iets steviger behuisd moeten zijn omdat hij wellicht vaker op de grond zal vallen. Verder is bedieningsgemak natuurlijk ook een belangrijke factor.

De door ons geselecteerde beste telefoons voor ouderen bieden grote en heldere schermen en handige bedieningselementen.  Aangezien niet elke senior hetzelfde budget heeft hebben we ook nog gekeken naar verschillende prijsklassen. Hieronder onze selectie in willekeurige volgorde:

1. NOKIA 3310

Sommige senioren willen misschien niet alle toeters en bellen van een uitgebreide smartphone. Als je tot die categorie behoort dan is de NOKIA 3310 een uitstekende telefoon. Met de NOKIA 3310 kun je uiteraard bellen, sms’en en zelfs een beetje aan sociale media doen. De eenvoudige camera van de NOKIA 3310 kan ouderen helpen dingen te delen met hun familie en vrienden. Bovendien is het een duurzame kleine telefoon, dus het af en toe laten vallen van de telefoon is niet echt erg. Bovendien is de telefoon ook erg betaalbaar.

Nokia3310 Beste Telefoons voor ouderen

2. LG G7 ThinQ

De LG G7 is een hele uitgebreide en luxe smartphone, zeker in tegenstelling tot de eerder genoemde NOKIA 3310. De voornaamste reden dat deze telefoon in de lijst voor de beste telefoons voor ouderen staat, is de helderheid van het beeldscherm. De LG G7 heeft het helderste beeldscherm verkrijgbaar in de telefoonmarkt en is dus ook bij veel zonlicht altijd zeer goed af te lezen. Ouderen waarvan de ogen in de loop der tijd achteruit zullen gaan hebben hier enorm veel profijt van. Gecombineerd met de grootte van het scherm (6,1 inch) en de hoge resolutie van 3120 x 1440 pixels maakt dit het een uitstekend scherm voor ouderen.

 

3. DORO 8040 Seniorensmartphone

Doro is echt wereldleider op hun vakgebied. het bedrijf richt zich op het creëren van producten die technologie toegankelijker en makkelijker voor ouderen maken. Telefoons voor ouderen horen hier uiteraard ook bij. Bedieningsgemak en specificaties gericht op ouderen is het speerpunt van de Doro 8040 senioren smartphone. Je kunt zeer gemakkelijk en eenvoudig door de menu’s van deze telefoon navigeren. Bovendien heeft de Doro 8040 handige diensten zoals My Doro Manager en Doro Connect and Care®, en een ingebouwde assistentieknop.

Doro-8040-telefoons-voor-ouderen

 

4. BlackBerry Key 2

Als je de BlackBerry Key 2 ziet is het eigenlijk wel meteen duidelijk waarom deze telefoon in dit rijtje voorkomt. Deze telefoon is één van de weinige telefoons die nog een mooi echt toetsenbord heeft. Ouderen vinden het vaak moeilijk om te typen op een virtueel toetsenbord op een beeldscherm en met een echt toetsenbord valt dat natuurlijk helemaal weg. Maak met deze telefoon een soort snelkieslijst naar jouw belangrijkste apps door bepaalde toetsen in te drukken. Wat een gebruiksgemak!

BlackBerry Key2 Beste Telefoons voor ouderen

5. Samsung Galaxy Xcover 4

De Samsung Galaxy Xcover 4 is een hele robuuste telefoon die heel makkelijk is vast te houden door de goede grip die die telefoon je geeft. En als de telefoon al een keer valt overleeft ie het vanwege met gemak. Dit is de voornaamste reden dat de telefoon in de lijst staat voor senioren. Voor ouderen die verwachten de telefoon nog al eens te laten vallen. Dit is de beste keuze. Tegelijkertijd heb je een telefoon uit de Beroemde Samsung Galaxy reeks. Kan niet missen dus.

 

Samsung Galaxy Xcover4 Beste Telefoons voor ouderen

 

Advies: schaf je telefoon los aan 

Als je je telefoon los aanschaft en apart bij een telefoonprovider een Sim-Only abonnement afsluit ben je over het algemeen het goedkoopst uit. Het lijkt aantrekkelijk om een telefoon te krijgen bij een 2 jarig telefoon-abonnement maar je betaalt deze telefoon als het ware in 2 jaar af en bent dan meer kwijt dan de bij de losse aanschafprijs. Dit kan in sommige gevallen echt heel veel geld schelen. Vergelijk hieronder de verschillende Sim-Only Abonnementen.

Sim Only Vergelijken

Kijk ook eens bij onze tips voor smartphones geschikt voor kinderen.