Infinity-O beeldscherm | Samsung of Huawei?

Op 25 oktober jl. heeft Samsung twee nieuwe apparaten geïntroduceerd, de Galaxy eens A6s en de Galaxy A9s. Tijdens de presentatie van deze twee apparaten uit de middenklasse repte Samsung echter over een andere smartphone, die de naam Galaxy A8’s draagt. Er werd over de Galaxy A8s niet meer losgelaten dat het een Infinity-O beeldscherm zou krijgen. Een Infinity-O beeldscherm is een beeldscherm wat om de selfie-camera heen is gemaakt. Met een Infinity-O beeldscherm behoort de bekende “notch” of inkeping van het scherm alweer tot de verleden tijd.

Uit uitgelekte ontwerpen van de A8s blijkt dat het beeldscherm net zo ver tot de rand reikt dan bij de Galaxy S9 of Note 9. De selfiecamera bevindt zich niet in het midden maar in de linkerbovenhoek van het scherm. De selfiecamera is dus altijd zichtbaar, door je beeld heen. Aan de achterkant komen drie camera’s waarvan de specificaties momenteel onbekend zijn. De drie lenzen zijn aangebracht aan de linkerzijde net zoals bij de Galaxy A7 (2018).

In januari wordt de smartphone vermoedelijk gepresenteerd.

Huawei komt misschien zelfs nog eerder met een Infinity-O beeldscherm

Originaliteit is een relatief begrip in de competitieve smartphonemarkt. Als er één smartphone merk met een “notch” in het beeldscherm komt. Volgen er al snel anderen die het ook gaan doen. Het lijkt er volgens geruchten nu op dat Huawei ook gaat komen met een smartphone met een “Infinity-O” beeldscherm en zou zelfs nog eerder een telefoon kunnen introduceren met zo’n beeldscherm dan Samsung. De geruchten gaan dat dit wat betreft Huawei al in december gebeurt.

Het is dus niet helemaal duidelijk welke van de twee bedrijven dit concept als eerste heeft bedacht en naar de tekentafel heeft gestuurd. Op zich is dat ook niet een belangrijke vraag. Een belangrijkere vraag is welke van deze twee bedrijven het nieuwe concept het beste gaat uitvoeren. Samsung of Huawei.

Source of Picture: AllAboutSamsung