Meest duurzame smartphone merk 2019

mi 9 meest duurzame smartphones

Meest duurzame smartphones van 2019. FNAC/DARTY heeft wederom een groot onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van smartphones.
FNAC/DARTY is een Frans bedrijf waaronder o.a. het Nederlandse BCC valt.

Uit dit onderzoek, gedaan onder 130.000 reparaties, komt de volgende top 3 van meest duurzame smartphones van 2019 naar voren:

1 Honor

2 Huawei

3 Apple

Voor deze 3 merken zijn dus de minste reparaties nodig. Deze merken worden door het onderzoek gezien als meest betrouwbare smartphonemerken van 2019.

Ongeveer 40% van de reparaties uit het onderzoek moest worden uitgevoerd omdat de smartphone het helemaal niet meer deed.

Verder blijkt dat 34% van de reparaties op te lossen waren zonder nieuwe onderdelen te hoeven gebruiken. Denk hierbij aan een reset van de software of het uitvoeren van een update. Bij maar liefst 54% van de reparaties was wel een nieuw onderdeel nodig. Denk daarbij aan een nieuw scherm of nieuw moederbord.

Slechts 12% van de smartphones werd helemaal omgeruild.

Met een gemiddelde levensduur van drie jaar beschouwt het onderzoek Honor, Huawei en Apple smartphones als de meest betrouwbare van dit moment.

Ondanks de verbanning uit het Amerikaanse grondgebied, vanwege de beschuldiging van politieke spionage lijkt het Chinese merk Huawei het dus erg goed te doen als we praten over productduurzaamheid.