Nokia 2.2, budget telefoon van rond de 100 euro

nokia2.2-smartphone-rond-200-euro

Nokia 2.2 smartphone, komt er aan. Nokia heeft deze nieuwe telefoon geïntroduceerd die erg vriendelijk gaat zijn voor je portemonnee. Met een adviesprijs van slechts 119 Euro ben je niet veel geld kwijt voor een uitstekende telefoon.

De Nokia 2.2 zal voorzien zijn van een Mediatek Helio A22-soc met vier A53-rekenkernen. Verder kun je kiezen uit 2GB of 3GB werkgeheugen en een 16GB of 32GB opslagruimte.

Het beeldscherm heeft een HD+ resolutie met een verhouding van 19:9 en is 5,7 inch groot. De bekende “notch” die we op veel telefoons terugvinden vandaag de dag zal ook te zien zijn op de telefoon.

Aan de achterkant zul je een 13MP camera aantreffen met aan de voorkant een 5MP selfie-camera. De camera’s zijn voorzien van “Artificial Intelligence” wat gebruikt kan worden bij zowel foto als video. Vooral in situaties met weinig licht zal de camera van de Nokia 2.2 prachtige plaatjes schieten.

Voor het ontgrendelen van de Nokia 2.2 smartphone is er gezichtsherkenning beschikbaar en er is een Google Assistent knop.

Het toestel zal zijn voorzien van Android One en Nokia gaat ervoor zorgen dat de smartphone minimaal 2 jaar Android updates zal ontvangen. De Nokia 2.2 is verkrijgbaar in twee kleuren: “Tungsten zwart” en “Steel”.
Het toestel is te gebruiken met verwisselbare Nokia Xpress-covers. Deze covers komen in de kleuren Pink Sand, Ice Blue en Forest Green.

Uiteraard is de telefoon qua specificaties niet zo high-end als de Nokia 9 Pureview, maar de telefoon voelt desondanks toch “premium” aan.

Naar verwachting zal de Nokia 2.2 in de 2e helft van juni 2019 beschikbaar zijn. Voor de prijs hoef je deze telefoon in ieder geval niet te laten liggen.