Smartphone met 4 camera’s | Samsung Galaxy A9 (2018)

Smartphone-met-4-cameras-Galaxy-A9-2018

De Samsung Galaxy A9 (2018) is vanaf vandaag eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Waarom is de introductie van deze specifieke smartphone zo bijzonder? Het is de eerste smartphone met 4 camera’s. De introductieprijs van deze smartphone zal 599 Euro zijn.

Het is nog niet zo lang geleden dat de meeste smartphones slechts 1 camera hadden. Totdat een paar jaar geleden de smartphone fabrikanten begonnen met het toevoegen van een tweede camera. En in het recentere verleden kwamen er fabrikanten met 3 camera’s op de smartphone, bijvoorbeeld de Huawei P20 Pro of de Huawei Mate 20 Pro. Voor de fabrikanten van smartphones lijkt het dus allemaal niet genoeg en met gaat maar door met toevoegen. Met als resultaat een telefoon met maar liefst 4 camera’s.

Samsung Galaxy A9 (2018) is eerste smartphone met 4 camera’s

Een smartphone met 4 camera’s aan de achterkant dus. De Samsung Galaxy A9 heeft een camera van 8 megapixels die dient als een extra grote groothoeklens. Dit zal ervoor zorgen dat alles wat je wil fotograferen op je foto past.

Verder is er een 10 megapixel telefoto lens, waarmee je een soort digitale zoom creëert zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de foto.

De camera die gezien wordt als de hoofdcamera van de telefoon heeft maar liefst 24 megapixel met een lensopening van f/1.7. Deze camera is dus zeer geschikt voor foto’s op plaatsen waar wat minder licht is.

En als vierde camera beschikt de nieuwste A9 over een dieptecamera met 5 megapixel. Deze camera zorgt voor een waas op de achtergrond als je foto’s gaat nemen in de portretmodus.

De camera zorgt met zijn revolutionaire “Flaw Detection” voor een waarschuwing als iemand bijvoorbeeld zijn ogen dicht heeft als je een foto wil maken.

Belangrijke andere specificaties Samsung Galaxy A9 (2018)

►6,3 inch AMOLED Infinity Scherm met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels en Gorilla Glass 5

►Qualcomm Snapdragon 660, octa-core, met een kloksnelheid van 2,2 GHz

►6GB werkgeheugen samen met 128GB intern geheugen wat uitbreidbaar is tot 512 GB

►3800 mAh batterij

►Android 8.0 Oreo

Met deze specificaties zal de telefoon een grote speler op de markt kunnen worden. Zeker voor de fotografen onder ons is deze smartphone een aanrader.