One UI interface van Samsung

One UI interface van Samsung

Een nieuwe One UI interface gebaseerd op Android 9. Dat is wat Samsung vorige week onthulde op zijn Developer Conference. Samsung maakte gelijk bekend dat een bètaversie deze maand beschikbaar zal zijn voor sommige Galaxy S9, S9 Plus en de Note 9 modellen. Een stabiele openbare versie zal in januari 2019 worden uitgerold. Deze nieuwe interface zal er voor zorgen dat je smartphone makkelijker te gebruiken is met één hand.

Samsung heeft zich voor de nieuwe One UI interface laten inspireren door de vorm van de Galaxy serie. De toestellen van de Galaxy serie hebben allemaal mooi afgeronde hoeken. Dat gaat Samsung nu ook doortrekken naar het uiterlijk van de nieuwe interface. Zo zien we in de One UI interface overal afgeronde hoeken verschijnen en zijn de iconen ronder geworden.

Tevens heeft Samsung geluisterd naar vragen van gebruikers en is er in de nieuwe interface een nachtmodus toegevoegd. Ook dit zal de telefoon gebruiksvriendelijker maken.

One UI interface ook beschikbaar voor oudere Samsung telefoons

Er werd op de Developer Conference niets gezegd over oudere smartphones die de vernieuwde gebruikersinterface zouden gaan ontvangen. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant heeft echter enkele dagen geleden bevestigd dat zijn vlaggenschepen uit 2017 – de Galaxy S8, S8 Plus en de Note 8 – ook de update zullen ontvangen.

Hoewel dit goed nieuws is voor degenen die de oudere smartphones gebruiken, is er nog geen releasedatum bevestigd. Het is mogelijk dat de One UI-uitrol voor de oudere generatie smartphones samenvalt met de Android 9 Pie-update.  Deze Pie-update laat hopelijk niet al te lang op zich wachten na de openbare release van de One UI interface begin volgend jaar voor de nieuwste smartphone modellen.

Als je de nieuwe interface wilt proberen en een vlaggenschip smartphone van 2018 wilt gebruiken, kun je bèta tester worden. Dit kun je doen door de Samsung-app voor leden van Galaxy Apps of de Google Play Store te downloaden en je aan te melden. Je moet echter wel in de VS, Duitsland of Korea wonen om je te registreren voor deze bètaversie.