Fortnite app voor smartphone brengt grote winst

Fortnite voor smartphone

Fortnite is misschien wel de populairste videogame van 2018, dus je zal niet verbaasd zijn dat de ontwikkelaar, Epic Games, flink heeft verdiend in het afgelopen jaar. Maar hoeveel geld verdiende Epic Games, onder andere ook met de Fortnite app voor smartphone?

Ingewijden binnen het bedrijf melden dat Epic in 2018 $ 3 miljard winst heeft gemaakt. Dit cijfer komt voort uit het succes van Fortnite Battle Royale.

Mobiele app Fortnite voor smartphone, begin van succes

Het spel werd voor het eerst uitgebracht in september 2017, maar er volgde pas echt een sneeuwbaleffect in de winst, toen Epic de game als app uitbracht voor Android en iOS. De Fortnite app voor smartphone bracht ze dus het grote succes. Ook de versie voor Nintendo Switch droeg hier aanzienlijk aan bij. De mogelijkheid om deel te nemen aan een platform onafhankelijke game is een gouden zet gebleken. Zelfs Sony heeft zich hierbij aangesloten om deze functie toe te staan. Dit is iets waarvoor Sony normaal gesproken altijd zeer huiverig was.

Een volledige uitsplitsing van de inkomsten per platform is helaas niet beschikbaar.

Ondanks deze enorme winst is het opvallend dat Epic de lucratieve Chinese markt nog niet heeft veroverd. De Chinese uitgever Tencent zou de game in China hebben uitgebracht. Echter, een pauze in de goedkeuring van videogamelicenties betekent dat het daar nu nog geen inkomsten uit de titel kan genereren.

De game ontwikkelaar Epic Games gokt ook niet op slechts 1 paard. Epic games heeft om die reden eerder deze maand ook de Epic Games Store gelanceerd. Epic belooft dat ontwikkelaars van games in deze store 88% van de omzet uit deze store zullen ontvangen. Ter vergelijk. Bij Steam wordt normaal gesproken 30% van de omzet aan de ontwikkelaars van de games gegeven. Het hoge percentage wat Epic belooft kan wel eens een revolutie teweeg brengen in de markt.

Al met al heeft Epic met het platform onafhankelijke gamen een kip met het gouden ei gevonden. Het is te hopen dat meer goede games op deze manier uitgebracht gaan worden. De app Fortnite voor smartphone is gratis te downloaden uit de Apple appstore of Google Play van Android.