Nintendo Switch Pro | Wat is de releasedatum?

Nintendo switch Pro releasedatum

Doug Bowser, president van Nintendo Of America, heeft de geruchten over een Nintendo Switch Pro voorlopig de kop ingedrukt. Bowser zei in een interview met Polygon dat het bedrijf binnenkort geen nieuwe versie van de Switch zal uitbrengen. Ondanks berichten dat het bedrijf gameontwikkelaars vraagt ​​om aankomende games 4K-ready te maken.

Nintendo nadert het vierde jaar sinds de lancering van de Nintendo Switch. Over het algemeen is het zo dat Nintendo zijn hardware elke drie tot vier jaar van een upgrade voorziet. Polygon vroeg verder of er binnenkort nieuwe hardware wordt onthuld.

“Het momentum op Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite in het vierde jaar is sterk,” antwoordde Bowser. “En we denken dat we het traject van onze typische console levenscyclus veranderen”, voegde hij eraan toe. “En we zullen in de nabije toekomst doorgaan zoals we nu doen om echt te leunen op de bestaande Nintendo Switch en Nintendo Switch lite met bijbehorende inhoud”. Bower merkte ook op dat de sterke verkoop van de Switch “ons in staat stelt om de levenscyclus anders te beheren”. Hij voegde er nogmaals aan toe dat met het huidige momentum van het systeem, hun focus ligt op “de bestaande vormfactoren”.

“We kijken altijd naar nieuwe technologie”, legt Bowser uit. “En zoals we weten, evolueert en verandert technologie voortdurend. We kijken altijd naar wat er komt om te bepalen: hoe kan het de gameplay-ervaring verbeteren? Of dat nu op een huidig platform is, of dat dat in de toekomst op een nieuw platform is, dat maakt niet uit. 

Ondanks de lancering van de Playstation 5 en Xbox Series X | S-consoles in november, behield de Nintendo Switch zijn voorsprong als de best verkochte console in de VS voor de 24e opeenvolgende maand, met meer dan 1,35 miljoen verkochte eenheden.

Wanneer komt de Nintendo Switch Pro dan wel?

Ondanks dat Doug Bowser, president van Nintendo of America, heeft laten doorschemeren dat er geen haast is om de winnende formule van de Switch te veranderen. Zijn er al wel zaken naar boven gekomen die er op duiden dat de Nintendo Switch Pro er wel ooit komt.

Het kan nog wel drie jaar duren voordat de Nintendo Switch Pro verschijnt, maar als dat gebeurt, zal het waarschijnlijk een grote upgrade van het scherm krijgen. Dat blijkt uit een rapport van het Taiwanese Economic Daily News, dat beweert dat een zogenaamde Switch Pro een Mini-LED-display zal hebben dat zal worden geleverd door Innolux. Dus als de Nintendo Switch Pro uitkomt, zal deze een mini-LED scherm hebben in plaats van een LCD-scherm.

Hoewel het scherm van de huidige switch indrukwekkend helder en kleurrijk is voor een LCD-scherm, heeft het nog steeds slechts een lage resolutie van 720p. Een overstap naar Mini-LED zou Nintendo in staat kunnen stellen om zijn console veel aantrekkelijker te maken wanneer hij losgekoppeld is. Een nieuwere Nintendo Switch 2 of de Nintendo Switch Pro ondersteunt naar verwachting ook 4K-resolutie in gedockte modus.

Over 4K gesproken, de Nintendo Switch Pro wordt naar verwachting geleverd met een verbeterde chipset en over het algemeen betere prestaties voor 4K-tv’s, die nu productiever zijn. Momenteel levert Nvidia de chipset van de Switch, maar er is geen bericht te vinden over de grafische gigant die een nieuwe chip van mobiele kwaliteit maakt voor Nintendo.

GamesGames